Afbeelding
Partnerbijdrage

Een nieuwe babykamer pak je zo aan

Advertorial

Er is een kleine op komst! Hoe leuk is het dan om aan de slag te gaan met de babykamer. Je kunt zo’n kamer helemaal naar eigen wens klaarmaken. En je kunt op zoek gaan naar schattige en lieve accessoires om erin te zetten/leggen. Elk jaar zijn er een aantal dingen ‘in’ voor de babykamer en andere spullen heb je altijd wel nodig. Hoe pak je de babykamer eigenlijk aan?

De basis
Een goede basis is écht het halve werk als je het hebt over kamers opknappen. Je kunt het beste in de basis de gehele kamer verven. De plinten en de muren. Zorg dat je de plinten eerst goed vetvrij maakt voordat je ze gaat schuren. Zo zorg je ervoor dat de verf goed kan hechten aan de oppervlakte. Als je donkere kleuren op de muur had zitten, kun je deze het beste eerst even witten voordat je er een nieuwe laag op doet.

De vloer hoort ook bij de basis van een kamer natuurlijk. Misschien wil je de vloer behouden die er al ligt, omdat dit in elke kamer hetzelfde is. Als je voor een nieuwe vloer wilt gaan zorg dan dat deze aangenaam is voor een baby/klein kindje. Een koude betonnen vloer is niet heel ideaal!

De muur behangen?
Als de basis er is, dan kun je ervoor kiezen om de muur te behangen! Dit geeft gelijk een heel ander effect dan het verven van de muur of muren. Bij behangwereld.nl heb je keuze uit tal van prints en texturen behang. Ook zeker voor de babykamer! Ga je voor een schattige dierenprint of leuke kleurrijke vormpjes? De keuze is er.

De meubeltjes
De volgende stap is het uitzoeken van meubels voor de babykamer. Eigenlijk zijn er twee paden te bewandelen. Of je gaat voor een meubel set, dit zie je vaak in winkels staan. Dan ben je in één keer klaar! Via de andere weg verzamel je de meubels die je mooi vindt en die goed bij elkaar passen. Dit vergt iets meer moeite en je moet wat meer inzicht hebben in wat mooi bij elkaar staat. Wel zorg je er hierdoor voor dat je een unieke combinatie hebt.

Het leukste gedeelte: accessoires!
De accessoires uitzoeken vinden de meeste mensen het leukst om te doen. Knuffeltjes, boekjes en ander speelgoed geven de kamer gelijk veel meer sfeer. Zorg dat alles een vaste plek heeft en behoudt zodat je het makkelijk weer terug kunt vinden. Helemaal belangrijk als de kleine er eenmaal is!


Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Duobaan Column GNR 4 uur geleden
Afbeelding
Week van de Erfgooier begint weer bijna! Cultureel 5 uur geleden
Afbeelding
Beschoten woning in de Hilversumse Meent drie weken langer dicht Politie 19 uur geleden
Logo
Afbeelding
Tips om te besparen Van vest tot radiatorventilator: kleine aanpassingen om je energierekening omlaag te brengen regio 19 uur geleden
Afbeelding
kwartiermaker Katharina Prause van Samen Sneller Duurzaam wil voedseltransitie versnellen Natuur en Milieu 21 uur geleden
Logo
Afbeelding
VVD en D66 overrompeld en overdonderd door 'verstandshuwelijk' Linksom of rechtsom. Komt GDP nu via de achterdeur tóch in de coalitie terecht? Of toch niet? Politiek 23 uur geleden
Logo
Afbeelding
‘Waar zijn toch al die mensen gebleven?’ Personeel niet te vinden, maar toch duizenden werklozen: hoe dan? Bedrijven 5 okt, 09:26
Afbeelding
Openingslezing Volksuniversiteit Het Gooi: ‘Het Gooi en de boeren hebben elkaar hard nodig’ Cultureel 5 okt, 09:00
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief