Afbeelding
Foto: Politie

Vrouw (91) beroofd van duizenden euro’s door nepagenten

112

NAARDEN - Een 91-jarige vrouw uit Naarden is maandag bestolen door twee mannen die zich voordeden als agenten. Ze plunderden met een babbeltruc binnen no-time haar bankrekening.

Om 15.00 uur wordt het slachtoffer gebeld op haar vaste lijn. Aan de andere kant van de lijn hoorde zij een man die zich voorstelde als een politiemedewerker. Hij vraagt haar om haar bankgegevens in verband met een zogenaamde aanhouding. Nog pratende met de agent wordt er aangebeld aan en staat er een ‘collega in burger’ voor de deur van haar woning aan de Amersfoortsestraatweg. Hij komt de bankpas in ontvangst nemen.

Dezelfde middag wordt er voor duizenden euro’s gepind van de rekening van de hoogbejaarde dame. De politie onderzoekt dit laffe misdrijf en zoekt getuigen die mogelijk iets gezien hebben wat met deze zaak te maken kan hebben. “Wij bellen nooit op om naar bankgegevens te informeren. Krijgt u zo’n persoon aan de lijn, hang dan snel op en bel de politie via 112”, aldus de politie.

Signalement 

De man die ‘in burger’ aanbelde en de bankpas van de vrouw in ontvangst heeft genomen, is een jongeman met een blanke huid, hij had een mondkapje op, was netjes ‘in burger’ gekleed en had kort donker haar en een slank tot normaal postuur. Heeft u iets gezien of bent u zelf slachtoffer van deze mannen? Bel de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

‘Nepagent’? 

“Een politieagent in uniform hoeft zich niet uit eigen beweging te legitimeren, maar wel als u erom vraagt. Als een agent ‘in burger’ vertelt dat hij van de politie is, moet hij wél uit eigen beweging het politielegitimatiebewijs tonen”, aldus de politie. “Vertrouwt u het niet? Bel dan meteen met 112. Neem zoveel mogelijk kenmerken op van de ‘nepagent’ en mocht het lukken probeer hem of haar of het vervoersmiddel te fotograferen. Neem hierbij geen onnodige risico’s.


Uit de krant