Geitjes van Kinderboerderij de Pluimgraaf Naarden
Geitjes van Kinderboerderij de Pluimgraaf Naarden Foto: Roos Hum

Kinderboerderij de Pluimgraaf met veel aanpassingen weer open

Natuur en Milieu

NAARDEN - De dieren van Kinderboerderij de Pluimgraaf mogen weer geaaid en gevoerd worden door bezoekers. Stichting de Gooise Ark heeft een flink aantal aanpassingen moeten maken om weer open te mogen, maar dat is gelukt. Vanaf morgen is iedereen weer welkom.

"We gaan eerst drie dagen in de week open van 11:00 tot 14:30 uur om even proef te draaien en te kijken of het allemaal lukt", legt beheerder Roos Hom uit. Zij is heel erg blij dat er na maanden weer bezoekers mogen komen. "Dan begint de gezelligheid in ieder geval weer. Er was zoveel vraag naar wanneer we eindelijk weer open gaan en we wilden zelf ook wel eerder open, maar we moesten wachten totdat er landelijke richtlijnen zijn."

Nummertje trekken

De Kinderboerderij in Naarden heeft zich aan een heleboel regels te houden. Zo is er een eenrichting looproute gemaakt van de ingang naar de uitgang, zijn er overal bordjes opgehangen met regels om afstand te houden en zijn er twee plekken gecreëerd om handen te wassen en te ontsmetten. Ook mogen er maar twintig bezoekers tegelijk het terrein op. Hom: "We hebben nummers bij het hek van de ingang hangen. Iedereen die komt neemt een nummertje mee, ook de kinderen. Als er dan nog meer mensen komen moeten die even buiten wachten tot er weer plek is."

De nummertjes bij de deur worden tussendoor goed ontsmet. Verder zijn de toiletten en de verkoop van koffie, thee en ijs nog niet geopend, omdat het te ingewikkeld wordt om dat op dit moment te faciliteren. 

't Mouwtje blijft dicht

Stichting de Gooise Ark moest wachten tot de Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland (vSKBN) alle corona maatregelen had opgesteld. Daarna werd er met de gemeente Gooise Meren overlegd of het met de aanpassingen veilig is om open te kunnen voor bezoekers. Hom: "Daaruit kwam dat wij de Kinderboerderij 't Mouwtje in Bussum nog niet mogen openen. Het is niet mogelijk om daar aan alle regels te voldoen. Het ingangspad is te smal en er is geen aparte uitgang. Daarbij hebben wij niet genoeg vrijwilligers beschikbaar op dit moment, omdat sommige medewerkers het niet fijn vinden nu te helpen vanwege het risico op corona."

Kinderboerderij de Pluimgraaf in Naarden is vanaf morgen van woensdag tot en met vrijdag van 11:00 tot 14:30 uur weer open voor bezoekers. 

Uit de krant

Afbeelding

Wargames in Het Nederlands Vestingmuseum. Speel je mee?

Kunst & cultuur 22 sep., 09:11
Logo
Afbeelding

Excuses aan agent verzachten straf niet

Dronken Bussumer (37) moet na dollemansrit vier maanden 'brommen'; rechtbank overruled OM

Politie & justitie 22 sep., 09:00
Logo
Afbeelding

Strafzaak lag acht jaar (!) op de plank

Taakstraf van 100 uur voor Bussumer (62); hij verhuurde pand als hennepkwekerij

Politie & justitie 21 sep., 16:12
Logo
Afbeelding

Ondernemersvereniging 'zeer teleurgesteld'

College trekt stekker uit Gooise Meren Marketing; Stichting laat op inhoud steken vallen

Politiek 21 sep., 13:00
Afbeelding

Beleef de Xperience Days op 7 en 8 oktober op het Media Park

EvenementenNieuws 21 sep., 11:30
Logo
Afbeelding

Transformers Autobot steekt kinderen hart onder de riem

Levensgrote Bumblebee spreekt Djenna moed in: 'Hij heeft mij laten inzien dat ik het gewoon kan'

Mensen 21 sep., 10:00
Afbeelding

Veel vacatures sinds corona

Groot tekort aan buschauffeurs, kappers en reisbureaumedewerkers in 't Gooi

Bedrijven 21 sep., 09:30
Afbeelding

Tindal-kamermuziekseizoen met veel jong talent en gerenommeerde musici

Kunst & cultuur 21 sep., 09:00