Afbeelding
Foto: Hans van der Steen

Elke dag fotografeert Hans van der Steen het prachtige Muiden

Natuur en Milieu

MUIDEN - Dagelijks zijn Hans van der Steen en zijn vrouw Alie Oudshoorn op stap rondom Muiden. In hun blog 'Mooi Muiden' delen ze de mooiste foto's en verhalen. Eigenlijk zouden ze dit jaar op fietsvakantie naar Spanje gaan, maar dat ging dit jaar niet door. "We besloten om daarom elke dag een wandeling of fietstocht te maken in de omgeving van Muiden", vertelt Van der Steen.

"Zoals een oude spreuk uit Muiden luidt: 'Je hoeft niet naar het Zuiden, het is mooi in Muiden'", vertelt Van der Steen. "En dat is waar. Muiden ligt in een prachtige omgeving op de grens van water, weilanden en heide met bos. Daarnaast heeft het Muiderslot, de Vecht, de dijk langs het Ijmeer en het Naardermeer een grote aantrekkingskracht."

Tekst loopt door onder de foto

Normaal gesproken maken Van der Steen en zijn vrouw elke fietsvakantie een blog. "Ik maak de foto's en mijn vrouw Alie schrijft de verhaaltjes over de mooie plaatsen die we onderweg tegenkomen. De mensen die ons dan volgen zitten de volgende ochtend onze foto's te bekijken. Sommigen halen zelfs de atlas erbij en kijken waar we zijn en hoeveel kilometers we maken."

Juweeltje om te koesteren

Nu komen ze al die mooie plekken gewoon in eigen stad tegen. Van der Steen: "Muiden is gewoon mooi en de moeite waard om te koesteren. Ik hoop hiermee een bijdrage te leveren aan het leren waarderen van de omgeving. Er verandert veel in korte tijd, maar als je even stil staat bij wat er is dan kan je ook wel eens bedenken dat je niet zomaar alles moet laten veranderen."

"Kijk nu eens naar hoe Almere, Weesp en Amsterdam oprukt. Als je niet oppast dan is er straks een oeververbinding van Almere naar Amsterdam. Weg mooi uitzicht over het water. De natuurboulevard is een juweeltje, maar je moet het wel willen en kunnen zien. Nog even en je wordt onder de voet gelopen of gereden door fietsers die alleen maar snel willen."

Gevoel en verhaaltjes

Het fotograferen doet Van der Steen al sinds zijn veertiende. Hij heeft door veel fotoboeken te lezen en zelf foto's te ontwikkelen steeds meer gevoel voor fotografie gekregen. "Eigenlijk gaat het nu zonder op te letten. Het is meer een gevoel voor het licht en een bepaalde compositie met een speciaal element in het landschap of de lucht. De mooiste momenten zijn wanneer het weer botst of kleuren eruit spatten. Of de windstilte en de spiegeling in het water dat een dubbel effect laat zien."

Tekst loopt door onder de foto


Veel van zijn foto's maakt hij in panorama. "Je komt dan midden in het landschap te staan. Als je ze dan uitvergroot komt het gevoel echt bij je binnen. Dat gevoel delen we op ons blog samen met onze verhaaltjes. Geniet en beleef. Dan heeft de coronaperiode toch nog wat moois opgeleverd.

Bekijk alle foto's op het blog: mooimuiden2020.wordpress.com

Uit de krant

Afbeelding

Wargames in Het Nederlands Vestingmuseum. Speel je mee?

Kunst & cultuur 22 sep., 09:11
Logo
Afbeelding

Excuses aan agent verzachten straf niet

Dronken Bussumer (37) moet na dollemansrit vier maanden 'brommen'; rechtbank overruled OM

Politie & justitie 22 sep., 09:00
Logo
Afbeelding

Strafzaak lag acht jaar (!) op de plank

Taakstraf van 100 uur voor Bussumer (62); hij verhuurde pand als hennepkwekerij

Politie & justitie 21 sep., 16:12
Logo
Afbeelding

Ondernemersvereniging 'zeer teleurgesteld'

College trekt stekker uit Gooise Meren Marketing; Stichting laat op inhoud steken vallen

Politiek 21 sep., 13:00
Afbeelding

Beleef de Xperience Days op 7 en 8 oktober op het Media Park

EvenementenNieuws 21 sep., 11:30
Logo
Afbeelding

Transformers Autobot steekt kinderen hart onder de riem

Levensgrote Bumblebee spreekt Djenna moed in: 'Hij heeft mij laten inzien dat ik het gewoon kan'

Mensen 21 sep., 10:00
Afbeelding

Veel vacatures sinds corona

Groot tekort aan buschauffeurs, kappers en reisbureaumedewerkers in 't Gooi

Bedrijven 21 sep., 09:30
Afbeelding

Tindal-kamermuziekseizoen met veel jong talent en gerenommeerde musici

Kunst & cultuur 21 sep., 09:00