ViJoS is supertrots

Karel Schoonderbeek (19) gaat Amerikaanse droom achterna; ‘the troopers’ wachten met smart op hem

22 mei 2023, 09:00 · leestijd 5 minuten Mensen
Op dit moment oefent Karel elk moment van de dag wanneer hij kan bij ViJoS om zich voor te bereiden op het grote avontuur.
Op dit moment oefent Karel elk moment van de dag wanneer hij kan bij ViJoS om zich voor te bereiden op het grote avontuur. Foto: ViJoS

Karel Schoonderbeek (19) uit Bussum gaat zijn American dream achterna. Hij vertrekt op 24 mei voor drie maanden naar Amerika om daar mee te lopen met The Troopers Drum and Bugle Corps. Een gigantische band met 165 spelende leden die in grote Amerikaanse stadions optreden. Waarvoor? Voor de winst!

De Bussumer studeert full-time techniek. “Aan de Leidse Instrumentmakers School”, vertelt de derdejaars student. Dan hebben we het over muziekinstrumenten? “Nee, dat is een fout die heel snel gemaakt wordt. Ook omdat ik veel in de muziek ..

Zo blijf je betrokken. Afbeelding


Nog geen abonnee? Meld je nu aan en krijg toegang tot al het nieuws, alle extra achtergrondverhalen, het Zaterdagportret, de uittips, ons archief en de interessante artikelen uit de regio. Voor slechts € 1,14 per week.