V.l.n.r.: Pieter Bas Boertje en Bart van Rossem van Lionsclub Bussum Godelinde en Ellen Snoep en Angeline Sandmann van de Grote Kerk Naarden.
V.l.n.r.: Pieter Bas Boertje en Bart van Rossem van Lionsclub Bussum Godelinde en Ellen Snoep en Angeline Sandmann van de Grote Kerk Naarden. Foto: Maarten van Haaff

Lionsclub Bussum Godelinde doneert 7.500 euro voor restauratie tongewelf Grote Kerk Naarden

Maatschappelijk

NAARDEN - Directeur Ellen Snoep en teammanager Angeline Sandmann van de Grote Kerk Naarden hebben uit handen van Pieter Bas Boertje en Bart van Rossem van Lionsclub Bussum Godelinde een cheque van 7.500 euro ontvangen. De donatie is bestemd voor de restauratie van het beschilderde tongewelf van de kerk. 

Pieter Bas Boertje: “Onze Lionsclub is trots dat het afgelopen nieuwjaarsconcert zo succesvol was dat we daarmee zowel de restauratie van de schilderingen in het tongewelf als vluchteling-studenten kunnen steunen. Op 14 januari kwamen ruim 550 mensen naar het nieuwjaarsconcert en in de achttien jaar dat we dit evenement samen met partner JBR organiseren, hebben we ruim tienduizend muziekliefhebbers in deze mooie kerk mogen ontvangen.” 

De Grote Kerk Naarden biedt al meer dan vijf eeuwen onderdak aan cultuur, godsdienst en verbroedering en het beschilderde tongewelf uit 1518 is een unieke en waardevolle kunstschat die terecht de Sixtijnse Kapel van het noorden wordt genoemd. Met een wervingsactie wil de Grote Kerk voldoende fondsen werven om het restauratieproject deze zomer te kunnen starten. Meer informatie op https://grotekerknaarden.nl/home/restauratie/ 

Uit de krant