Het campagneteam van de PvdA.
Het campagneteam van de PvdA. Foto: PvdA Gooise Meren
Formatie

PvdA: Coalitie aan ruimere meerderheid helpen

Politiek

GOOISE MEREN - De PvdA hoopt te kunnen aansluiten bij de coalitie van VVD, D66, Hart voor BNM en GroenLinks. Als vijfde partij hopen ze de coalitie te kunnen helpen aan een echte meerderheid, in plaats van een krappe meerderheid.

De informateur deed het voorstel voor vier partijen, eventueel met de PvdA als extra vijfde partij. Zonder PvdA zijn er 18 van de 31 zetels voor de coalitie. De PvdA zou hier drie zetels aan toe kunnen voegen. 

Krappe meerderheid
Fractievoorzitter Rolien Bekkema van de Pvda: "De keuze voor de vier partijen verbaast ons niet. Maar wij vinden 18 zetels maar een krappe meerderheid. We hebben de afgelopen tijd genoeg momenten gezien dat raadsleden afwezig waren vanwege bijvoorbeeld de griepgolf. Op dit moment moeten we afwachten of we kunnen aanhaken."

Graag meedoen
"Wij zouden graag meedoen in de coalitie, je hebt dan toch meer slagkracht. We zien ook veel overeenkomst op thema's zoals woningbouw en duurzaamheid met D66, Hart voor BNM en GroenLinks. Mocht het niet lukken, dan zullen we alsnog constructief meedenken. Wij willen geen zure partij zijn."

Uit de krant