Afbeelding

VVD stelt Anouk van Eekelen aan als informateur

Politiek

GOOISE MEREN - VVD-wethouder Anouk van Eekelen van Papendrecht gaat aan de slag om de mogelijkheden voor een coalitie voor Gooise Meren te onderzoeken. Dat doet ze op verzoek van de VVD van Gooise Meren, met zeven behaalde zetels de winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen. 

Van Eekelen heeft als opdracht gekregen de mogelijkheden te onderzoeken 'tot de vorming van een stabiele coalitie met een werkbare meerderheid die recht doet aan de verkiezingsuitslag'.

De eerste coalitiegesprekken worden nog deze week gevoerd, met alle partijen. Er gaat eerst gekeken naar overeenkomsten en verschillen op hoofdlijnen en eventuele breekpunten. Daarnaast zal gevraagd worden naar de coalitievoorkeuren van de partijen zelf. Van Eekelen doet vervolgens op zo kort mogelijke termijn verslag. 

Anouk van Eekelen
Anouk van Eekelen (1977) is op dit moment wethouder financiën en economie voor de gemeente Papendrecht. Daarvoor was de fractievoorzitter van de VVD van Wassenaar, waar de zelf woont. Van Eekelen studeerde bestuurskunde aan de Universiteit Leiden en woont met haar echtgenoot Roderik Potjer (geen directe familie van VVD-raadslid Marlène Potjer) en hun twee kinderen in Wassenaar.

Uit de krant