Afbeelding
Foto: Bob Awick

Boswachter verzamelt mooiste natuurplekken in boek

Natuur en Milieu

NAARDEN - Waar moet je kijken en op letten zodat je nog meer in de natuur ziet? Boswachter Hanne van het Naardermeer schreef er het boek '#Gaan' over. Ze hoopt hiermee te inspireren om naar buiten te gaan.

De jonge, blonde boswachter  vindt het helemaal niet erg om die frisse wind te zijn in boswachtersland. "Zeker niet wanneer dit bijdraagt aan iets positiefs, zoals meer aandacht voor de natuur."

Het mooiste gebied in Nederland is wat Hanne betreft het Dwingelderveld in Drenthe. Goede tweede is haar eigen werkgebied: het Naardermeer. "In Drenthe begon mijn liefde voor de natuur. Maar het Naardermeer is de plek waar mijn leven is veranderd. Ik kom uit de reclame en werk nu alweer vijf jaar hier."

Tips om het Naardermeer te bezoeken heeft Hanne zeker. "De boottocht naar de aalscholverkolonie moet je echt een keer gedaan hebben. Je komt heel dichtbij en er zijn 1200 broedparen, waarvan de eerste al op de eieren zitten." Het Laarzenpad, een rondje Naardermeer of de vaartocht naar de eendenkooi: Hanne vindt het allemaal prachtig en hoopt op veel bezoekers zonder dat het natuurgebied een recreatiegebied wordt. "Wie echt wil recreëren met een glaasje wijn en de kinderen in de speeltuin verwijs ik naar de buitenplaatsen van 's-Graveland. Daar zijn de landgoederen en tuinen speciaal ontworpen om te recreëren."

Uit de krant