Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Gemeente rekent op forse meevaller door regeerakkoord

Politiek

GOOISE MEREN - De gemeente Gooise Meren kan rekenen op een forse financiële meevaller van één tot twee miljoen euro. Dat komt door het regeerakkoord, de uitkering van het gemeentefonds valt hoger uit. Dat schrijft wethouder Jan Franx (financiën) aan de gemeenteraad. 

Hoe hoog de meevaller echt wordt zal eind maart echt duidelijk worden. Vast staat dat de gemeente de komende jaren op extra geld kan rekenen: tot en met 2021 verwacht de gemeente de extra miljoenen bij te kunnen schrijven. 

Dat er extra geld klaar ligt voor de gemeente zal niet betekenen dat de gemeente meteen extra geld uit kan gaan geven. De wethouder waarschuwt daar ook voor. "Of en hoe dit zich uiteindelijk vertaalt in een vrij besteedbare ruimte in onze meerjarenbegroting hangt mede af van de lopende ontwikkelingen in de gemeente Gooise Meren waarvan de financiële effecten nog niet in de begroting zijn vertaald", meldt Franx. De wethouder doelt onder meer op het huisvestingsplan onderwijs dat veel geld gaat kosten, het vervallen van de precariobelasting en de ontwikkelingen rond de grote bouwprojecten zoals De Krijgsman. 

Uit de krant