Afbeelding
Foto: Bob Awick

Onbewaakte fietsenstalling station Naarden-Bussum dicht

Algemeen

BUSSUM - De vaste gebruiker heeft het vast al gemerkt, maar de onbewaakte fietsenstalling van station Naarden-Bussum is vanaf deze week gesloten. Dat heeft te maken met de verbouwing van het station. 

De gestalde fietsen worden verplaatst naar een speciale tijdelijke fietsparkeerplek aan de voorkant van het station. Deze stalling staat er zolang er verbouwd wordt. 

Weggehaalde wrakken
Afgelopen week was er veel onrust toen medewerkers van de gemeente ook al fietsen weghaalden. Dat bleek echter te gaan om fietswrakken. De opruimactie vond ongelukkigerwijs plaats vlak voor de sluiting van de stalling, waardoor veel mensen dachten dat hun fiets al geruimd werd. De gemeente heeft echter alleen fietsen weggehaald die al veel langer geparkeerd stonden, zonder dat er zichtbaar een eigenaar was. De fietsen waren enkele weken eerder al gemarkeerd. De weggehaalde fietsen kunnen, bij het laten zien van de bijbehorende fietssleutel, nog wel worden opgehaald op de gemeentewerf aan de Huizerweg door hun rechtmatige eigenaar.

Uit de krant