Kees Hogenbirk heeft vier afvalcontainers van de GAD ondersteboven gekeerd om de waarde van ons afval te bepalen.
Kees Hogenbirk heeft vier afvalcontainers van de GAD ondersteboven gekeerd om de waarde van ons afval te bepalen. Foto: Nico Gunning

Regio Gooi en Vechtstreek bundelt initiatieven circulaire economie

Natuur & Milieu

REGIO - Grondstoffen worden schaarser, terwijl we met steeds meer mensen op de aarde wonen. Onze huidige manier van produceren en consumeren heeft veel impact op ons milieu en klimaat. Om in de toekomst genoeg grondstoffen te hebben, en een gezonde leefomgeving voor iedereen, moeten we toe naar een duurzamere economie.

In Gooi en Vechtstreek werken overheden, ondernemers, maatschappelijke instellingen en inwoners samen om de regio 'circulair' te maken.

Duurzaamheid is het startpunt voor een circulaire economie. Fossiele brandstoffen als steenkool en gas blijven zo veel mogelijk in de grond en grondstoffen worden, waar dit mogelijk is, hergebruikt. Daarmee voorkomen we dat grond, water en lucht verder vervuilen en komt er minder CO2 vrij. In de regio hebben steeds meer ondernemers en bewoners elkaar gevonden in circulair leven en ondernemen. Regio Gooi en Vechtstreek heeft alle circulaire initiatieven nu gebundeld op de website www.stroomversnellersgv.nl.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant