Burgemeester Han ter Heegde bij Bussum op IJs.
Burgemeester Han ter Heegde bij Bussum op IJs. Foto: Bob Awick

Burgemeester hoopt dat mensen meer genieten van wat ze hebben

Politiek

BUSSUM - Burgemeester Han ter Heegde wenst iedereen hele mooie dagen toe en wens daarbij dat iedereen ook in deze hectiek kan genieten van alle verworvenheden. "We vinden veel zaken vanzelfsprekend, maar dat is het niet", zo zegt de burgemeester. 

"Toon Hermans heeft daar een mooi liedje over: 'Als ik 's ochtends wakker word, merk ik dat ik kan horen, zien, spreken en mij kan aankleden en kan eten. En dat is een wonder. Dat besef je niet als je gezond bent en alles goed gaat. "

Pluim
De burgemeester zag afgelopen jaar veel goed gaan in Gooise Meren. Als hij een pluim mocht uitdelen, dan wist hij het wel: "Dan denk ik bijvoorbeeld aan de initiatiefnemers van de buurtcamping in Bussum. Ik was bij de opening op vrijdag en zag hoe leuk het was. Een heel kampement met tenten en een cultureel programma. Erg leuk ook voor mensen die geen geld hebben om op vakantie te kunnen of mensen die voor de gezelligheid een paar nachtjes bleven. Een mooi initiatief waarmee je ook de mensen die naast je wonen eens op een andere manier leert kennen."

Veel mooie dingen
"Natuurlijk zou ik nog veel meer pluimen willen geven: Filmhuis Bussum omdat ze 40 jaar bestaan, de Marokkaanse jongeren die hun eigen voetbalgroep zijn begonnen in de Zandzee. Er gebeuren hier heel veel mooie dingen in Gooise Meren."

Lees deze week meer in het BussumsNieuws.

Uit de krant