Alexander Luijten wil kijken naar nieuwe vormen van wonen, werken en bedrijvigheid - ook in Bussum centrum.
Alexander Luijten wil kijken naar nieuwe vormen van wonen, werken en bedrijvigheid - ook in Bussum centrum. Foto: Bob Awick

Alexander Luijten (VVD): 'Van raadslid naar wethouder hele overstap'

Politiek

GOOISE MEREN - De stap van Alexander Luijten (VVD) om van raadslid en fractievoorzitter wethouder te worden was naar eigen zeggen een hele grote. Dat zegt de Bussumer deze week tegen de krant. 

Alexander Luijten was meer dan zes jaar fractievoorzitter van de VVD en werd na de verkiezingen van afgelopen voorjaar wethouder van de gemeente Gooise Meren. "Het is een hele overstap, maar wel een hele leuke. Je rol is minder politiek dan als lid van de gemeenteraad. Je moet andere, algemene belangen meenemen. Maar het is voor mij ook overzichtelijker geworden. Het leven van gemeenteraadslid is ingewikkeld, je hebt in feite twee banen. Je werkt overdag en 's avonds ben je druk met het raadswerk. Dat betekent niet dat het nu rustiger is geworden, het is anders.", aldus Luijten. 

Toch bevalt de stap naar het wethouderschap hem. "Ik ben aangenaam verrast door waar je allemaal komt als wethouder. Je komt zo veel mooie dingen tegen en ontmoet zo veel mensen. Ik leer de gemeente nog beter kennen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant