Afbeelding

Gooische tot twee keer toe te sterk voor HC Naarden

Sport

NAARDEN/BUSSUM - Gooische mag zeker voor een half jaar de beste hockeyclub van Gooise Meren genoemd worden. De Bussumse overgangsklasser was afgelopen weekend met zowel de heren als de vrouwen te sterk voor buurman HC Naarden. De hockeyheren wonnen met 2-3, de vrouwen deden er met 0-4 zelfs nog een schepje bovenop.

Het duel van de Bussumse en Naarder hockeyheren was verreweg het spannendst te noemen. De pakweg 350 toeschouwers langs de kant van het veld werden getrakteerd op een waar hockeyspektakel. Gooische nam al snel de leiding door een goal van Matthijs Pleijsier. De voorsprong werd rap daarna verdubbeld door een treffer van Stan van Rheenen. HC Naarden kwam echter goed terug. Nota bene ex-Gooische-speler Junior Schilte tekende aan voor de 1-2.

Na de rust startte Gooische wederom sterk en kon het met goed spel het duel beheerden. Foppe Houting zette met een benutte strafcorner de marge weer op twee. Naarder Wouter Leurink maakte nog de 2-3, maar dat was slechts voor de statistieken.

Hockeysters kennen geen problemen
De hockeysters van Gooische kenden afgelopen weekend geen problemen met HC Naarden. Na een wat onzekere start was de Bussumse ploeg een maatje te groot voor de Naarder opponent.

HC Naarden kreeg met een strafcorner de eerste kans om de score te openen, maar benutte de kans niet. Naar mate de eerste helft vorderde speelde Gooische beter en dat leverde voor rust een doelpunt op.

Na de rust drukte Gooische goed doet. Met meer kansen kon Gooische weglopen. Vooral na de 0-2 was het Naarder verzet gebroken. Alle Bussumse doelpunten werden gemaakt door Floor Groepenhoff.