Afbeelding
Foto: Bob Awick
Video

Veel autokraken: let goed op je spullen en haal je auto leeg

Politie & justitie

GOOISE MEREN - Met zeker 46 opengebroken auto's de eerste twee weken van afgelopen maand roept burgemeester Han ter Heegde bewoners op om extra goed op hun spullen te letten.

Het was afgelopen maand veel meer raak dan normaal. Er werden 22 auto's opengebroken in Bussum en 23 auto's in Naarden. Enkele auto's werden van binnen helemaal gestript: airbags, navigatiesystemen en soms hele sturen werden meegenomen.

Het vermoeden bestaat dat de kraken werden gepleegd door een groepje dat het hele land doorgaat en steeds ergens een hele reeks auto's openbreekt. "Dat gebeurt helaas wel vaker", reageert burgemeester Han ter Heegde. "Dat zorgt er ook voor dat het aanpakken van zo'n groep erg lastig wordt, omdat ze meteen weer weg zijn. We hebben wel gehoord dat er meerdere auto's waren opengebroken waarvan de spullen volledig in het zicht lagen. We roepen onze bewoners dan ook op om de auto's leeg te laten of de spullen extra goed op te bergen. Daar kun je al heel wat mee voorkomen. En let goed op of je iets verdachts merkt."

Als je wat verdachts merkt, bel dan de politie op het alarmnummer. 

Uit de krant