Filmhuis Bussum is nog altijd gesloten voor publiek. De online filmzaal Picl is wel open.
Filmhuis Bussum is nog altijd gesloten voor publiek. De online filmzaal Picl is wel open. Foto: Patrick Siemons

Exclusieve voorpremiere op 20 en 21 maart: Sweat

Cultureel

BUSSUM - “Onze deuren zijn nog even gesloten, maar er is zoveel om ons op te verheugen als we straks weer open gaan”, zegt Filmhuis-directeur Janine Beulink. “Daarom geven we je heel graag alvast een voorproefje van al het moois dat komen gaat.”

En dat gebeurt op zaterdag 20 en zondag 21 maart met de exclusieve voorpremière van de eigentijdse Poolse film ‘Sweat’, over intimiteit en eenzaamheid in een tijd waarin sociale media verheersen. Het drama van de Zweedse regisseur Magnus von Horn (‘The Here After’) werd in 2020 geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes en was dit jaar te zien op het IFFR. Beulink: “Pak die kans om de film nu alvast te zien!”

Filmcursussen online 

Ook heeft het Filmhuis Bussum nieuwe online filmcursussen. Op donderdag 18 maart is er een eenmalige avond over Filmposters, Kunst & Marketing. “Daarna gaan we op donderdag 1 april van start met een vierdelige reeks over filmmuziek. Je kunt ook gewoon een losse avond uit deze reeks bijwonen, dus kies een leuk thema uit en haak een avond aan.” Hiervoor moet wel een kaartje gekocht worden.

Terug van weggeweest

‘La Belle Époque’: Het leven van Victor raakt ontregeld wanneer hij kennismaakt met zakenman Antoine, die hem de kans biedt zijn meest memorabele herinnering opnieuw te beleven. Victor kiest ervoor om terug te keren naar de week waarin hij zijn grote liefde voor het eerst ontmoette, veertig jaar eerder.

Nieuw op Picl

‘Seulesles bêtes’: Wanneer buurvrouw Evelyne verdwijnt en haar auto gevonden wordt aan een verlaten weg, is de politie ten einde raad. Hoewel er van een dader nog ieder spoor ontbreekt, zijn er toch vijf mensen die gelinkt kunnen worden aan de verdwijning. Zij raken stuk voor stuk verwikkeld in een mysterie, vol geheimen en verraad. Een ingenieuze Franse thriller die voelt als een mix van ‘Fargo’, ‘Babel’ en ‘Memento’. Nu te zien!

‘Été85’: Normandië, ‘85. De zomervakantie is net van start gegaan wanneer de 16-jarige Alexis na het kapseizen van zijn zeilbootje wordt gered door David. Het is de start van een intense vriendschap. David is een bijzondere vriend en de jongens hebben samen de tijd van hun leven. Maar zal deze droom langer duren dan deze zomer? Nieuwste film van François Ozon (’Swimming Pool’, ‘8 femmes’). Te zien vanaf donderdag 18 maart.

‘House of Hummingbird’: De 14-jarige Eunhee heeft het niet makkelijk op de middelbare school. Ze moet hard werken voor goede cijfers en heeft thuis te maken met familieleden die elkaar continu in de haren vliegen. Ze zoekt afleiding bij haar vrienden, maar de druk van het opgroeien en de zoektocht naar houvast eisen zijn tol. Pas als ze een nieuwe docente ontmoet waar een onverwachte vriendschap mee ontstaat, lijkt er weer licht aan het einde van de tunnel te zijn. Koreaanse film van veelbelovende regisseur Bora Kim. Te zien vanaf donderdag 18 maart.

‘Shirley’: Fred en Rose verhuizen naar een dorp in Vermont in de hoop op een baan voor Fred. Het jonge stel krijgt een aanbod om in te trekken bij professor Stanley Hyman op voorwaarde dat Rose het huishouden op zich neemt én gezelschap biedt aan zijn vrouw, de beruchte horror auteur Shirley Jackson. Het huwelijk van het jonge koppel wordt in deze tijd flink op de proef gesteld. Met fantastische acteurs Elizabeth Moss (’The Handmaid’s Tale’), Michael Stuhlbarg (’Call Me by Your Name’) en Logan Lerman (’Fury’). Te zien vanaf donderdag 18 maart.

‘The Nest’: Rory is een ambitieuze beleggingsmakelaar van Britse origine. Met zijn Amerikaanse vrouw Allison en zijn kinderen woont hij in een luxe Amerikaanse buitenwijk. In de volle overtuiging dat hij in Engeland nóg betere kansen op succes zal hebben, huurt hij een onbetaalbaar en immens landhuis in het conservatieve Engeland van de jaren 80. Terwijl Rory zich verliest in zijn werk, vinden zowel Allison als de kinderen het lastig om te wennen, en al snel dreigt het ogenschijnlijk perfecte gezin uit elkaar te vallen. Regisseur Sean Durkin (’Martha Marcy May Marlene’) toont in deze beklemmende film hoe ver mensen gaan om de schijn op te houden. Met in de hoofdrol Jude Law (’The Young Pope’) en Carrie Coon (’Gone Girl’). Publieksfavoriet, te zien vanaf donderdag 18 maart!

Online kaarten kopen: www.filmhuisbussum.nl

Uit de krant

Logo
Afbeelding

Volgend jaar op 6 oktober

Anja Meester uit Muiden: 'Het was drukker dan vorig jaar en toen hadden we driehonderd bezoekers'

foto's gisteren
Afbeelding

MeeDoen Gooise Meren introduceert 'Café Uniek'

Maatschappelijk 2 okt., 12:14
Afbeelding

Pieter Jouke met try-out in Podium deMess

Kunst & cultuur 2 okt., 12:00
Logo
Afbeelding

KMRD-eremedaille voor redders

'Het jongetje lag op zijn buik en was buiten bewustzijn'

Mensen 2 okt., 10:41
Afbeelding

'Bijzondere Gooise vrouwen' is thema voor straatnamen in nieuwe wijk Crailo

Buurt & wijk 2 okt., 10:00
Afbeelding

Nieuwe buurman blijkt oplichter; 50 euro armer

112 2 okt., 09:19
Logo
Afbeelding

Waarvan de man het drietal kende, is nog niet duidelijk

Man (23) pleegt ontucht met drie minderjarige jongens uit Bussum

Politie & justitie 2 okt., 07:00
Afbeelding

Brandweer en KNRM in actie; bootbrand voor Muidense kust

foto's 1 okt., 20:17