Uit 'Druk'.
Uit 'Druk'. Foto: Henrik Ohsten

Tweemaal Mads Mikkelsen in Filmhuis Bussum

Cultureel

BUSSUM - "We moeten er nog even op wachten, maar er komen binnenkort geweldige films uit", vertelt Janine Beulink van Filmhuis Bussum. "We hebben er ontzettend veel zin in om deze aan jullie te kunnen laten zien." Filmliefhebbers moeten tot medio maart en medio mei geduld hebben.

Hierbij een kleine selectie van films om naar uit te kijken:

'Druk': de nieuwste film van regisseur Thomas Vinterberg kwam tot stand met steun van onder meer het Nederlandse Filmfonds en is een co-productie met Denemarken en Zweden. De film gaat over veertigers die een experiment starten waarbij ze iedere dag dronken worden. Tijdens de uitreiking van de European Film Awards in december viel 'Druk' al in de prijzen in de categorieën beste film, beste regie, beste script en beste hoofdrolspeler, voor Mads Mikkelsen. Ook is de film genomineerd voor een Golden Globe voor beste buitenlandse film. De Golden Globes worden uitgereikt op 28 februari. 'Druk' zal te zien zijn vanaf 13 mei (onder voorbehoud).

'Riders of Justice': de vijftigste, geheel digitale editie van het Rotterdamse filmfestival IFFR ging dit jaar van start met deze prachtige tragikomedie. De film gaat over hoe een treinongeluk een reeks therapeutische wraakoefeningen in gang zet. Het lot speelt een belangrijke rol in de nieuwste film van regisseur Anders Thomas Jensen, maker van 'Adam’s Apples'. Ook in deze film speelt een van de beste acteurs van Denemarken: Mads Mikkelsen. Te zien vanaf 18 maart (onder voorbehoud).


'Riders of Justice' - Foto: Henrik Ohsten

Nieuw op Picl deze week

'All the Pretty Little Horses': Aliki en Petros verhuizen noodgedwongen met hun vijfjarig kind naar een klein appartement op het Griekse platteland. Een behoorlijke omslag, zowel economisch als mentaal. Lukt het ze om te wennen aan dit nieuwe leven? Vanaf donderdag 18 februari te zien!

Picl streamingapp
Kijk Picl-films makkelijk op je tv met de nieuwe streamingapp! Heb je een televisie met Chromecast, Apple TV of AirPlay? Vanaf nu stream je Picl-films nog makkelijker naar je televisie. De app is beschikbaar in App Store (Apple) of Google Play Store. Nadat je een film hebt uitgezocht en betaald op de website van Picl, wordt deze in je app zichtbaar en kun je de film naar je televisie streamen.

Online kaarten kopen: www.filmhuisbussum.nl

Uit de krant

Logo
Afbeelding

Familie had daarvoor Sinterklaas gevierd

Hilversum rouwt om bij ongeval omgekomen zusjes: 'Eigenlijk zijn zij het ultieme voorbeeldgezin'

regio 4 dec., 17:04
Afbeelding

Sinterklaas en Het Ruime Sop bezoeken nieuwkomersschool De Globe

Mensen 4 dec., 16:28
Logo
Afbeelding

Wie zit er aan de knoppen?

Flinke D66-kritiek op 'collegiaal college'; 'Door fusie minstens een jaar in de uitvoer achterop geraakt'

Politiek 4 dec., 14:21
Afbeelding

'Hollandse Meesters' centraal bij jubileumconcert Toonkunst Bussum

Vereniging 4 dec., 10:43
Afbeelding

Eerste namen bekend

Suzan & Freek hoofdact bij tweede editie Stadsfestival Hilversum: 'Voor ons de perfecte headliner'

regio 4 dec., 09:23
Logo
Afbeelding

'Hartstikke blij en content'

Royale handreiking van Gooise Meren-college; Scouting Olav krijgt eenmalig subsidie van 60 mille

Vereniging 4 dec., 08:50
Afbeelding

Vandaag rond 12.00 uur NL-Alert testbericht

112 4 dec., 07:00
Afbeelding

Chaos na botsing tussen twee voertuigen op Franse Kampweg

112 3 dec., 18:26