Afbeelding
Foto: Aangeleverd
EvenementenNieuws

Beleef de Xperience Days op 7 en 8 oktober op het Media Park

Commerciële bijdrage

HILVERSUM - Iedereen kan zich op zaterdag 7 en zondag 8 oktober weer een weekend lang onderdompelen in de wereld van media tijdens de Dutch Media Week Xperience Days. Van games en podcasts tot radio en tv: alle vormen van media komen voorbij. Kijk, luister, doe mee en ervaar de magie van media!

Op zaterdag 7 oktober staat geheel in het teken van Gaming & Esports. In Beeld & Geluid vinden die dag de finales plaats van de speciale Rocket League-competitie. Tijdens landelijke voorrondes hebben de beste Rocket League teams van Nederland zich gekwalificeerd en gaan nu de finalestrijd aan voor de felbegeerde bokaal en bijbehorende prijzenpot. Kom je favoriete team aanmoedigen en leer handige tips & tricks van de echte pro’s. 

Wil je graag van games je baan maken, maar weet je niet wat er mogelijk is binnen de game-industrie? Doe dan mee met workshops en lezingen van onder andere Power Unlimited, Unlocked, topstreamer Marcella de Bie, Defensie, Guerrilla Games, Team Liquid en Alienware en kom meer te weten over de beroepsmogelijkheden en vooropleidingen die er nodig zijn. Ook wordt de tijdelijke expo ’30 jaar Power Unlimited’ in het mediamuseum Beeld & Geluid geopend. Een overzichtstentoonstelling die je meeneemt door dertig jaar gaming in Nederland. Maar uiteraard is er ook veel ruimte om zelf te gamen: van racesimulatoren tot de leukste partygames en van de grootste klassiekers tot de nieuwste (Nederlandse) games.

Open Studio’s

Altijd al een kijkje willen nemen achter de schermen van de media-industrie en te weten komen hoe media gemaakt worden? Dat kan tijdens de Xperience Days: Open Studio’s op zondag 8 oktober. Op deze dag gaan de deuren van het Media Park open voor het grote publiek. Volg de speciale studioroute en bezoek onder andere de studio’s van Omroep MAX, OP1, Khalid & Sophie, de decorhallen van Unbranded en neem een kijkje in de gloednieuwe virtualproductionstudio. Op het Joop van den Endeplein staat een groot podium waar diverse spetterende optredens plaatsvinden, onder andere van BENR, maar waar je ook mee kunt doen met een van de quizprogramma’s of vele activiteiten georganiseerd door onder andere de EO, AVROTROS en KRO-NCRV. Je kunt ook zelf ervaren hoe het is om aan de slag te gaan als mediamaker. Zo zijn er diverse workshops waaraan je kunt deelnemen: maak een podcast met Bastiaan Meijer van Podbast, zing mee met Babette Labeij of presenteer het nieuws bij de NOS. De Xperience Days: Open Studio’s zijn bovendien geheel gratis.

Kijk voor meer informatie of het reserveren van tickets: Dutchmediaweek.nl/Xperience-Days

Uit de krant

Logo
Afbeelding

Familie had daarvoor Sinterklaas gevierd

Hilversum rouwt om bij ongeval omgekomen zusjes: 'Eigenlijk zijn zij het ultieme voorbeeldgezin'

regio 4 dec., 17:04
Afbeelding

Sinterklaas en Het Ruime Sop bezoeken nieuwkomersschool De Globe

Mensen 4 dec., 16:28
Logo
Afbeelding

Wie zit er aan de knoppen?

Flinke D66-kritiek op 'collegiaal college'; 'Door fusie minstens een jaar in de uitvoer achterop geraakt'

Politiek 4 dec., 14:21
Afbeelding

'Hollandse Meesters' centraal bij jubileumconcert Toonkunst Bussum

Vereniging 4 dec., 10:43
Afbeelding

Eerste namen bekend

Suzan & Freek hoofdact bij tweede editie Stadsfestival Hilversum: 'Voor ons de perfecte headliner'

regio 4 dec., 09:23
Logo
Afbeelding

'Hartstikke blij en content'

Royale handreiking van Gooise Meren-college; Scouting Olav krijgt eenmalig subsidie van 60 mille

Vereniging 4 dec., 08:50
Afbeelding

Vandaag rond 12.00 uur NL-Alert testbericht

112 4 dec., 07:00
Afbeelding

Chaos na botsing tussen twee voertuigen op Franse Kampweg

112 3 dec., 18:26