Amsterdamse poort 1900 de 13
Amsterdamse poort 1900 de 13 andre Leijenhorst

Gooise tram rijdt vanaf 2019 weer in Naarden

Buurt / wijk

NAARDEN - De Gooise tram rijdt vanaf het voorjaar in 2019 weer in Naarden. Dat is de bedoeling van de Stichting Gooise Tram die vanmiddag officieel is opgericht.

Het is de bedoeling dat de originele stoomtram die hier ooit in de regio reed, wordt nagebouwd als elektrische tram, zodat deze zonder rails overal kan rijden.

400.000 euro
De stichting heeft al contact met twee bouwers die dat zouden kunnen en heeft 400.000 euro nodig om het project te realiseren. De tram zal 25 kilometer per uur gaan rijden.

"Zoals we nu inschatten, zal een kaartje € 2,75 gaan kosten en zal een dienst mogelijk zijn, waarbij de tram elk uur of 1,5 uur rijdt", maakte voorzitter Han Landman van de stichting bekend.

Haven
De tram zal onder andere toeristen in de haven van Huizen op kunnen pikken en dan langs diverse plaatsen als de Krachtcentrale, het Huizer Museum en centrum rijden.

In Naarden doet de tram Oud Valkeveen en de Vesting aan. Ook wordt Blaricum opgenomen in de route. "Dat kan later eventueel met Laren worden uitgebreid."

Het dagelijks bestuur van de stichting toast met de notaris op het ondertekenen van de oprichtingsakte.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Bouw circulaire brandweerkazerne in Muiden gestart Buurt / wijk 11 aug, 11:00
Logo
Afbeelding
Dana Albers (25) vond het niet altijd makkelijk om de beste te zijn ‘Uit de put weer omhoog, in sommige gevallen red je zelfs levens’ Sport 11 aug, 09:00
Afbeelding
Overvaller Kruidvat in centrum Hilversum was geschminkt Politie 10 aug, 17:00
Logo
Afbeelding
'Vreselijk, ik was er zelf ook kapot van' Voorwaardelijke taakstaf voor baasje agressieve hond na incident Erfgooiersstraat Politie 10 aug, 15:00
Logo
Afbeelding
In Noord-Holland verdronken vorig jaar 14 mensen Deskundigen: ‘Let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen’ Algemeen 10 aug, 09:00
Afbeelding
Hitteprotocol GAD vanaf donderdag 11 augustus van kracht Algemeen 10 aug, 09:00
Afbeelding
Wiebe de Haan overleden na lang ziektebed Algemeen 10 aug, 08:00
Logo
Afbeelding
Straf valt lager uit dan de eis van justitie Bussumer die tachtig kilo drugs bewaarde veroordeeld tot 36 maanden celstraf Politie 9 aug, 15:00
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief