Foto: Bob Awick

Renovatie Kerkplein heeft geen prioriteit

  Buurt / wijk

GOOISE MEREN - De renovatie van het Kerkplein in Naarden staat niet hoog op het prioriteitenlijstje van het college. Dat blijkt uit vragen van raadslid Jelmer Kruyt (Fractie Kruyt). Eerder waren er plannen om het Kerkplein te renoveren waarbij ook de voorzieningen, zoals krachtstroom, zouden worden aangepakt.

Dat plan ligt nu grotendeels in de ijskast omdat er geen geld voor is. De renovatieplannen zouden bijdragen aan de aantrekkelijkheid van de Vesting als toeristische trekpleister. Zo zou er bij evenementen, met name in en rond de Grote Kerk, behoefte zijn aan een betere laad/losplaats en ook zou er krachtstroom moeten komen. In het plan was tevens ruimte voor grotere terrassen rondom de kerk.

College bekijkt enkele aanpassingen
Volgens het college was er geen geld voor het plan. Verantwoordelijk wethouder Miriam van Meerten erkent dat het plein en belangrijke functie heeft en daarom nog wel wil kijken naar zaken als laden/lossen en krachtstroom. Of er daadwerkelijk ook in geïnvesteerd gaat worden wordt later dit jaar pas duidelijk. 

Meer berichten