Foto: Bob Awick

Meer soorten woningen Borgronden

  Buurt / wijk

NAARDEN - Er moeten meer verschillende soorten woningen komen op de Borgronden, de te bouwen buurt naast het Componistenkwartier. Dat stelt het gemeentebestuur.

Het plan was om alleen middeldure woningen te bouwen op het stuk grond. Dat werd zo'n twee jaar geleden besloten omdat Naarden nauwelijks zulke woningen had. Het gemeentebestuur heeft de plannen aangepast: er moet nu een mengvorm komen van goedkope, middeldure en dure woningen. Voor wat betreft het aantal goedkope woningen stelt het gemeentebestuur meer eisen. Daarvan moeten er minimaal veertig gebouwd worden, omdat daar nou eenmaal een grotere vraag naar is en regionaal is afgesproken meer van zulke woningen te gaan bouwen. Naarden heeft bijvoorbeeld heel weinig goedkope woningen.

Hoeveel woningen er straks in totaal gaan komen op het stuk grond, is nog niet te zeggen. De plannen moeten nog worden gemaakt. Er wordt nu gedacht aan 25 tot 30 woningen per hectare. Op enkele stukken waar vooral de goedkopere woningen komen, kunnen dat zelfs 35 woningen per hectare worden.

De gemeenteraad praat vanavond (woensdag) verder over de plannen. Later deze maand moet er een klap gegeven worden op de aangepaste kaders. Dan kunnen de plannen verder worden ontwikkeld.

Meer berichten