Buurtbewoners mogen meepraten over stadskantoor | NaarderNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Buurtbewoners mogen meepraten over stadskantoor

  Buurt / wijk

NAARDEN - De partij die de herbestemming van het Stadskantoor mag gaan uitvoeren krijgt niet alleen met de gemeente te maken, ook de Vereniging B.O.N.S. krijgt een vinger in de pap bij de definitieve plankeuze.

Deze club, Belanghebbenden Omwonenden Naardens Stadskantoor, werd vorig jaar september opgericht. Doel: actief meedenken over de nieuwe bestemming van wat zij noemen 'het historische hart van Naarden Vesting'.

De vereniging die zeven maanden na oprichting zo'n vijftig leden telt heeft inmiddels ook een plekje veroverd in de Burgerwerkgroep en mag dus meepraten. 

In de Burgerwerkgroep zijn ook partijen als het Vestingmuseum, Stichting Naarden Vesting, het Bewonersplatform en de Ondernemersvereniging vertegenwoordigd. De voorzitter van de B.O.N.S. laat in een reactie weten dat ze uiterst blij zijn dat de gemeente hiermee, door hen een plek te geven in de Burgerwerkgroep, vooruitloopt op de participatiewet die in de maak is.

"We vinden het belangrijk dat onze visie gehoord en gezien wordt." Deze visie is ontstaan uit een enquête, gehouden onder de leden van de B.O.N.S. Kort samengevat komt de visie erop neer dat de bouw dient bij te dragen aan het historische karakter van de Vesting en in het bijzonder de historische stadskern. Met verschillende woonvormen voor verschillende leeftijds- en sociale klassen en passend bij de bouwstijl en sfeer van omliggende straten. Als randvoorwaarden staan onder meer genoemd: energieneutraal, klimaatvriendelijk en een plan gericht op verjonging van de Vesting.

Beoordeling plannen
De ingediende plannen, door partijen als projectontwikkelaars en investeerders, voor de herbestemming van het Stadskantoor worden eerst door een commissie bekeken en vervolgens aan het eind van deze maand beoordeeld door een speciaal hiervoor in het leven geroepen groep. Deze bestaat uit een ambtelijke werkgroep en de eerdergenoemde Burgerwerkgroep. Aan de hand van een puntensysteem komen de best passende plannen naar voren en op basis daarvan wordt er een advies uitgebracht aan zowel de raad als het college. Naar verwachting is dat in juni van dit jaar.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>