Foto: Gijs Went

Cultureel centrum deMess wil in september open

  Buurt / wijk

NAARDEN - Het voormalige gebouw de Hoed aan het Adriaan Dortsmanplein wordt verbouwd tot cultureel centrum deMess. De benodigde contracten tussen de nieuwe stichting en pandeigenaar Stichting Monumenten Bezit werden vorige week ondertekend. De vrijwilligers hopen dat deMess in september open kan.

In de Stichting deMess zitten veel Naarders die zich betrokken voelen bij de stad. Het afgelopen jaar werd intensief gewerkt aan de plannen en de renovatie is voortvarend van start gegaan.

Voordat deMess van start kan, is nog een bedrag nodig van ongeveer 20.000 euro om de afwerking en inrichting te kunnen bekostigen. Dit is nodig om zaken te betalen zoals een vloer, licht, geluid en een keuken. Om het geld op te halen wil de stichting een benefietconcert houden.

Vrienden gezocht
Om de exploitatie in de toekomst te kunnen garanderen wordt het ook mogelijk om Vriend van deMess te worden. Voor 25 euro per jaar ondersteunen die het cultureel centrum en krijgen als tegenprestatie voorrang en korting bij kaartverkoop.

DeMess krijgt een zaal met 75 zitplaatsen en een kleinere zaal met plaats voor ongeveer 25 personen. In het pand kunnen theatervoorstellingen, lezingen en cursussen worden gegeven. Men is hiervoor op zoek naar vaste huurders, nieuwkomers en ook voormalige gebruikers van de Hoed, zoals toneelvereniging ToVeNaar, zijn welkom.

Meer berichten