Buurtbewoners nog boos op gemeente om overweg Comeniuslaan

  Buurt / wijk

NAARDEN - De buurtbewoners rondom de spoorwegovergang aan de Comeniuslaan voelen zich nog steeds niet gehoord, laat staan serieus genomen door de gemeente Gooise Meren. Dat bleek gisteren toen Marieke le Noble namens bewonersgroep Comeniuslaan een presentatie gaf over de gevolgen van herinrichting van de overwegen. "De situatie wordt straks onveiliger. Waarom zou de gemeente voor deze optie kiezen?", was haar punt. Een antwoord op deze en vele andere vragen kwam er niet.

Le Noble begrijpt niet dat de gemeente heeft gekozen voor de variant waarbij de overweg voor auto's toegankelijk blijft. Dat betekent namelijk dat er spoorbomen komen die niet helemaal dicht zijn. De auto's moeten er namelijk wel uit kunnen rijden als er iets gebeurt. Daarnaast kan Le Noble er niet over uit dat de buren niet betrokken zijn bij de ingrijpende plannen. 

Het wordt veel drukker
Uit de presentatie voor de raadsleden bleek dat de overweg drukker en onveiliger gaat worden. "Er rijden nu 200 auto's per etmaal over de overweg, dat worden er na de herinrichting 2400. Dat is twaalf keer zoveel auto's en dat betekent dus nogal wat voor de buurt." 

Meer berichten