Foto: Joost Lammers.
Foto: Joost Lammers.

Gemeente en aannemer schikken in zaak brug Oud Blaricummerweg

  Buurt / wijk

NAARDEN - Het langslepende conflict over de brug aan de Oud Blaricummerweg lijkt achter de rug. De gemeente en de aannemer van de renovatie van de brug hebben een schikking getroffen, zo maakt de gemeente vandaag bekend. 

Het hele conflict ontstond toen het werk kwam stil te liggen nadat er onenigheid ontstond over een vertraging en hoe het werk vervolgens voortgezet zou worden. De gemeente verweet de aannemer een gebrek aan daadkracht. De aannemer stapte daarop naar de Raad van Arbitrage voor de Bouw. 

De gemeente werd afgelopen november veroordeeld tot het betalen van een bedrag van 130.000 euro aan de aannemer. De aannemer vond dat bedrag echter te laag en tekende appèl aan.De gemeente en de aannemer hebben elkaar nu dus gevonden in een schikking. De gemeente betaalt bovenop het opgelegde bedrag nog een bedrag van 37.000 euro aan de aannemer. Daarmee is de kous af. De gemeente maakt deze keuze om 'verdere kosten, risico's en vertraging te vermijden'. 

Renovatie begint weer van voor af aan
Voor de gemeente betekent het vooral dat men nu verder kan met de renovatie van de brug. De gemeente moet nu de hele renovatie, met een andere aannemer, opnieuw in gang zetten. 

Al met al heeft het werk aan het bruggetje tot nu toe meer dan 300.000 euro ton gekost, zo bleek afgelopen week na vragen van Hart voor BNM. Al dat geld heeft de gemeente tot nu toe niets opgeleverd. 

Meer berichten