Foto : Bastiaan Miché

Buurt tegen ondergrondse containers

  Buurt / wijk

NAARDEN - Een ondergrondse container aan de Westwalstraat, zo'n beetje ter hoogte van de Cattenhagestraat en Nieuw Molen, dát is een plan waar Vestingbewoner Pascale van Ommeren graag een stokje voor steekt. Ze vindt het onveilig, de straat te smal, een aantasting van de wal, het geeft overlast. Kortom: de hele locatie moet nog maar eens bekeken worden en daarom deed ze haar beklag bij het GAD. Deze instantie stuurde gisterenavond (dinsdag) direct twee medewerkers om eens ter plekke te komen kijken.

Het vuilnis in Naarden-Vesting zal in de toekomst in ondergrondse containers worden verzameld. Daarvoor is het nodig dat op meerdere plaatsen in de Vesting bakken komen te staan. Het voordeel is dat de vuilniszakken uit het straatbeeld verdwijnen. Binnenkort moet men met de zakken door de stad lopen naar de container.

Het zoeken en vinden van plekken die voldoen aan alle voorwaarden was niet zo gemakkelijk. Een van de plekken die men op het oog had, was ter hoogte van de ingang van het Vestingmuseum. De eigenaar van de wallen gaf hier echter geen toestemming voor en dus werden hiervoor twee uitwijklocaties gezocht en gevonden. Dat is volgens het GAD erg zorgvuldig gedaan: er is gekeken waar het zou kunnen en passen. De uitwijklocaties zijn het Adriaan Dortsmanplein en de locatie aan de Westwalstraat waar mevrouw Van Ommeren problemen mee heeft. Ook werd gesproken over een klein inzamelpunt bij de Rehobotschool. In totaal heeft het GAD 12 zienswijzen binnengekregen met vragen die men 'eenvoudig kon beantwoorden'.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten