Afbeelding
Foto: Jaap van Hassel

Opengebroken Nassaulaan heeft te maken met herinrichting Vlietlaan

Buurt / wijk

BUSSUM - De rioleringswerkzaamheden die momenteel gaande zijn in de voor het verkeer afgesloten Nassaulaan hebben alles te maken met de herinrichting van de Vlietlaan. De Vlietlaan komt nu dus echt aan de beurt. Begin februari 2022 is aannemer Hendrikse Wegenbouw uit Soest als beste uit de bus gekomen en heeft hij de opdracht gekregen om de werkzaamheden uit te voeren. 

Het parkeerterrein aan de Veldweg is momenteel alleen nog maar toegankelijk via de Herenstraat. Ondernemers aan de Nassaulaan en Veldweg kunnen bevoorraad worden via Herenstraat en Kloosterweg; de hoogtebeperking is tijdelijk verwijderd. Voetgangers en fietsers kunnen de werkzaamheden passeren. Bloemencentrum De Wit blijft altijd bereikbaar. De werkzaamheden, die 14 maart zijn gestart, nemen circa vier weken in beslag.

Overgang dicht

Tijdens de werkzaamheden aan de kruising Vlietlaan, Meerweg en Veerstraat - halverwege april - is de spoorwegovergang gedurende drie weken afgesloten voor al het verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen wel gebruik maken de spoorwegovergang en gemotoriseerd verkeer rijdt via de Generaal de la Reijlaan of de Herenstraat. Om de bevoorrading van de winkels aan de Veerstraat en Julianaplein te garanderen, is de Veerstraat door-de-weeks tot 11.00 uur vanaf de Brinklaan toegankelijk (éénrichtingsverkeer). 

Vanaf mei tot en met juli wordt er gewerkt aan de Vlietlaan tot en met de kruising Olmenlaan Tijdens deze werkzaamheden is de Vlietlaan tussen het Julianaplein en Olmenlaan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Spoorovergang Meerweg is dan wel weer opengesteld voor iedereen. Voetgangers en fietsers hebben altijd de mogelijkheid om langs de werkzaamheden te lopen via het huidige voetpad. Ook zal de winkel Het Gooise Land altijd bereikbaar zijn. Daar houdt de aannemer, die daar een verdieping heeft gehuurd, overigens ook wekelijks spreekuur; op dinsdag van 10.00 tot 11.00 uur. De ingang is aan de zijkant van het pand. De omgevingsmanager en de uitvoerder van de aannemer zijn dan aanwezig voor alle vragen. 

De werkzaamheden aan de Vlietlaan tussen Olmenlaan en Generaal de la Reijlaan worden in verschillende fasen uitgevoerd om ervoor te zorgen dat voetgangers en fietsers altijd doorgang hebben, de ondernemers en bewoners aan de Vlietlaan altijd bereikbaar zijn en er zoveel mogelijk parkeerplaatsen beschikbaar blijven. Meer informatie hierover volgt nog, laat de gemeente in een brief weten.

Parkeren 

Voorafgaand aan de werkzaamheden zal de aannemer eerst in de zijstraten extra parkeerplaatsen aanleggen. Inmiddels zijn de negen nieuwe parkeervakken in de Olmenlaan in gebruik genomen. Deze plekken langs de parkeergarage zijn gecreëerd als buffer tijdens de werkzaamheden. Op het oude Pro Rail-terrein - langs het spoor - worden voorbereidingen getroffen voor het regenwaterinfiltratiesysteem (met kratten). Dit systeem komt onder de nieuwe rijbaan en de parkeervakken te liggen. Om ruimte te maken voor de kratten moet eerst grond worden weggereden. Dit wordt naar een lokale opslagplek gebracht. Dit werk is naar verwachting in juli klaar.

Verder blijven er tijdens de uitvoering zoveel mogelijk parkeerplaatsen beschikbaar. Vergunninghouders die nu op de Vlietlaan parkeren en de plekken voor de winkels bezet houden, worden vriendelijk doch dringend verzocht om gedurende de uitvoering uit te wijken naar de Lindelaan, Meerweg en Eslaan. Wie liever in de parkeergarage De Olmen wil parkeren kan op vertoon van de parkeervergunning van de Vlietlaan een gratis abonnement ophalen bij de parkeerbalie op het gemeentehuis. Deze pas is dan geldig vanaf het moment dat men de pas afhaalt tot het gereedkomen van het project Herinrichting Vlietlaan. 

Bushalte Olmenlaan (lijn 105)

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is de bushalte Olmenlaan (tegenover restaurant Beetje Bijzonder) buiten dienst. De bus rijdt om via de Gen. de La Reijlaan. Vóór de zomervakantie is de bushalte weer open zijn en zal bus 105 weer via de Olmenlaan rijden.

De werkzaamheden gaan zeker voor hinder zorgen, maar middels de uitvoeringsmethode en fasering probeert de aannemer dit te minimaliseren. Hij heeft ook een omgevingsmanager aangesteld: Mike Valkenhoff (06-51073782, ook via WhatsApp). Zijn e-mail: m.valkenhoff@hendrikse-wegenbouw.nl.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Bouw circulaire brandweerkazerne in Muiden gestart Buurt / wijk 11 aug, 11:00
Logo
Afbeelding
Dana Albers (25) vond het niet altijd makkelijk om de beste te zijn ‘Uit de put weer omhoog, in sommige gevallen red je zelfs levens’ Sport 11 aug, 09:00
Afbeelding
Overvaller Kruidvat in centrum Hilversum was geschminkt Politie 10 aug, 17:00
Logo
Afbeelding
'Vreselijk, ik was er zelf ook kapot van' Voorwaardelijke taakstaf voor baasje agressieve hond na incident Erfgooiersstraat Politie 10 aug, 15:00
Logo
Afbeelding
In Noord-Holland verdronken vorig jaar 14 mensen Deskundigen: ‘Let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen’ Algemeen 10 aug, 09:00
Afbeelding
Hitteprotocol GAD vanaf donderdag 11 augustus van kracht Algemeen 10 aug, 09:00
Afbeelding
Wiebe de Haan overleden na lang ziektebed Algemeen 10 aug, 08:00
Logo
Afbeelding
Straf valt lager uit dan de eis van justitie Bussumer die tachtig kilo drugs bewaarde veroordeeld tot 36 maanden celstraf Politie 9 aug, 15:00
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief