Foto: © Bob Awick

Officiële bouwstart multifunctioneel centrum aan Keverdijk

  Buurt / wijk

NAARDEN - De bouw van het multifunctioneel centrum (MFC) aan de Keverdijk is woensdagmiddag officieel gestart. Met flinke rookpluimen 'trapte' wethouder Nico Schimmel de bouw af. Een heugelijk moment, want het project kent een gigantisch lange voorgeschiedenis.

Op de ontwikkellocatie, die ligt tussen de Majoor Kampsstraat, de Kolonel Verveerstraat en de B. van Rooijenstraat, stond jarenlang - het inmiddels gesloopte - SCAN-gebouw. Het MFC is overigens 'slechts' een onderdeel van een veel groter project. In het pand worden onder meer Versa Welzijn en de bibliotheek ondergebracht. Daarnaast wordt de bovenverdieping commercieel verhuurd; er komt een huisartsen-, tandarts- en fysiotherapiepraktijk. De huidige seniorenwoningen aan de Kolonel Verveerstraat worden vervangen door nieuwbouw. Dudok Wonen start begin volgend jaar met de bouw van 57 sociale woningen (21 eengezinswoningen en 36 appartementen). Ook de openbare ruimte (inclusief speelveld) wordt opgeknapt.

Moskee

Verder verrijst er een nieuwe moskee, waarvan de VIGN (Vereniging islamitische gemeenschap in Naarden) initiatiefnemer is. Vanwege de groei van de gemeenschap is meer ruimte nodig. Daarnaast huurt de vereniging VMN (Vereniging Marokkanen in Nederland) verenigingsruimte voor diverse activiteiten. VIGN beschikt sinds 1999 over een eigen stuk grond waarop de moskee is gebouwd. Eind 2019 hebben de VIGN en Dudok Wonen een stuk grond geruild, waardoor de nieuwbouw van de moskee iets opschuift naar links. Deze maand worden de nieuwbouwplannen gepresenteerd.

Omdat het project verschillende onderdelen betreft, is moeilijk te zeggen wanneer het Centrum Keverdijk opgeleverd wordt. Het project wordt in fases aangepakt en opgeleverd. Het multifunctioneel centrum is medio volgend jaar klaar. Na oplevering van het MFC en de verhuizing van de huurders van het Schakel-gebouw wordt de Schakel gesloopt. Hierna mag de VIGN starten met de bouw van de nieuwe moskee. "Het is een complex project met meerdere opdrachtgevers en veel afstemming onderling. Het geheel aan werkzaamheden wordt over een aantal jaren gespreid. Er is afgesproken om met enige regelmaat een nieuwsbrief (minimaal eenmaal per kwartaal) uit te brengen om betrokken partijen en omwonenden op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in Keverdijk, bij te praten en te verbinden", laat een woordvoerder van de gemeente Gooise Meren weten. Het project is naar verwachting in 2023 helemaal klaar.

Meer berichten