De buurtbewoners halen hun maaltijd op bij de pizzabus van Mrs. Italy.
De buurtbewoners halen hun maaltijd op bij de pizzabus van Mrs. Italy.

De Rollende Keukens in de wijk Het Spiegel zijn een groot succes

Buurt & wijk

BUSSUM Buurtbewoners Jeroen en Robert hebben samen het initiatief genomen om elke dinsdagavond een 'Rollende Keuken' in hun buurt Het Spiegel uit te nodigen.

"We zagen een bericht op Facebook dat Anneke Dijkstra, eigenaresse van 'pizzabus' Mrs. Italy uit Hilversum, nauwelijks meer opdrachten had voor de komende maanden als gevolg van de coronacrisis. Robert en ik bedachten dat het misschien een leuk idee was om een avond te organiseren met Mrs. Italy in ons buurtje. Op deze manier kunnen we lokale ondernemers met een Rollende Keuken ondersteunen en is het goed voor de saamhorigheid in de buurt nu iedereen toch een beetje opgesloten thuis zit. Mrs. Italy is twee weken geleden op de dinsdagavond langsgekomen en het was een groot succes."

Verse maaltijden

Door het enthousiasme van de buurt hebben Jeroen en Robert besloten het elke dinsdagavond te blijven organiseren. "Vorige week met de Mexicaanse foodtruck Ay Caray en dinsdagavond de Surinaamse foodtruck Sheila. De maaltijden worden vers gemaakt en ondanks de 1,5 meter afstand is het gezellig om je buurtgenoten even te zien en te spreken. Sommige mensen voelen zich in deze periode eenzaam en zo'n wekelijks verzetje wordt dan echt gewaardeerd. In het weekend maken we een afhaalschema, want het is natuurlijk belangrijk dat er niet te veel mensen tegelijkertijd bij de truck staan. Het schema is zo opgesteld dat er tussen 17.00 en 20.00 uur elke tien minuten een bewoner zijn of haar maaltijd op kan halen. We hebben voor de komende weken een Japanse en Franse Rollende Keuken gereserveerd en gaan er zeker nog een tijd mee door. Bewoners vinden het leuk dat we kiezen voor verschillende eetstijlen en komen ook zelf met suggesties."

Rollende Keuken Ambassadeur

"In onze buurt zaten we al snel aan de maximale capaciteit, daarom roepen we iedereen op om dit initiatief over te nemen voor hun eigen wijk om deze getroffen groep ondernemers te helpen. En het is natuurlijk ook fijn als je een avondje niet hoeft te koken. Wil jij ook wel een 'Rollende Keuken Ambassadeur' in jouw buurt worden, maar weet je niet hoe je dit kunt organiseren, ga dan naar www.buurtkeukens.nl. Je hebt dan direct contact met een Rollende Keuken naar keuze en het werkt heel simpel via WhatsApp. Samen met de foodtruckondernemer is de organisatie dan zo gepiept. Daarnaast kun je ons ook vinden op de Facebookpagina Bussum Corona help. Daar staan nog veel meer mooie lokale initiatieven op, echt een aanrader!

We zijn overigens nog op zoek naar lokale Rollende Keukens of andere horecaondernemers in 't Gooi die het leuk vinden en in staat zijn om op locatie te koken. Ze kunnen contact met ons opnemen om de komende weken in diverse buurten een avond langs te komen; alle opbrengsten zijn voor de foodtruckondernemers."

Uit de krant