Afbeelding

Opvallende verschijning Wolfje al een week zoek

Buurt / wijk

NAARDEN - Hoop is er nog altijd, de meeste vermiste honden worden immers teruggevonden. Maar ondertussen is Wolfje, een niet gecastreerde reu van anderhalf jaar, al ruim een week vermist. Baasje Vanessa van Rappard tast in het duister.

De hond is in de nacht van maandag 2 op dinsdag 3 maart verdwenen van de Oud Blaricummerweg in Naarden. Grote vraag is of hij os ontsnapt of dat iemand hem heeft meegenomen. Van Rappard gaat er niet vanuit dat de trouwe viervoeter het slachtoffer is van een ongeval. Dan zou dat al wel bekend zijn, zegt ze. 

Want Wolfje is een opvallende verschijning. Voor de kenners: het is een kruising tussen een black and tan teckel en een border collie. "Hierdoor is hij een veel te grote teckel geworden met een dikke vacht. Kortom, een modelhond waarvan er waarschijnlijk zeer weinig zijn en zeer herkenbaar. Hij is nieuwsgierig, open en gericht op de roedel."

Inmiddels zijn alle mogelijke instanties bij de zoektocht betrokken: de politie, RDW, dogsearch, dierenambulance, asielen, dierenartsen, kennels, uitlaatservices in de regio, amivedi, whatsapp, nextdoor en ook via Snapchat, Twitter, Instagram en Facebook is er gedeeld. "Zelfs speurhonden zijn actief geweest. Helaas allemaal zonder resultaat. Het is ongelooflijk om te merken hoeveel mensen betrokken zijn en vrijwilligerswerk doen om elke dag weer dieren bij hun baasjes te krijgen. Zij verdienen wat ons betreft meer publiciteit en een pluim."

Van Rappard moet niet denken aan het scenario dat Wolfje is meegenomen door een bende autodieven die ook in deze wijk actief zou zijn. "Wellicht is onze waakse hond hen opgevallen. Diefstal kan voor de fok, voor verkoop en helaas ook voor vechthonden. Daar willen we niet aan denken."

Het verzoek aan ieder is om goed op te letten en garages, bouwputten, serres en hokken te controleren. Wie meer weten, kan contact opnemen met 06-50485952 of 06-45979057 (dogsearch).

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Duobaan Column GNR 4 uur geleden
Afbeelding
Week van de Erfgooier begint weer bijna! Cultureel 6 uur geleden
Afbeelding
Beschoten woning in de Hilversumse Meent drie weken langer dicht Politie 20 uur geleden
Logo
Afbeelding
Tips om te besparen Van vest tot radiatorventilator: kleine aanpassingen om je energierekening omlaag te brengen regio 20 uur geleden
Afbeelding
kwartiermaker Katharina Prause van Samen Sneller Duurzaam wil voedseltransitie versnellen Natuur en Milieu 22 uur geleden
Logo
Afbeelding
VVD en D66 overrompeld en overdonderd door 'verstandshuwelijk' Linksom of rechtsom. Komt GDP nu via de achterdeur tóch in de coalitie terecht? Of toch niet? Politiek gisteren
Logo
Afbeelding
‘Waar zijn toch al die mensen gebleven?’ Personeel niet te vinden, maar toch duizenden werklozen: hoe dan? Bedrijven 5 okt, 09:26
Afbeelding
Openingslezing Volksuniversiteit Het Gooi: ‘Het Gooi en de boeren hebben elkaar hard nodig’ Cultureel 5 okt, 09:00
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief