Foto: © Bob Awick

Katercup voor Skatepark Muiden groot succes

  Buurt / wijk

MUIDEN - Muiden was zondag het decor van de Katercup. Een lokaal skate event waar lokale skaters Max (12), Fred (14) en Thomas (12) hun petitie website voor een skatepark in Muiden lanceerden. 

De Katercup vond plaats bij het pleintje bij Restaurant Gieling aan de Wesperstraat in Muiden. Er kwamen allerlei jongeren, skaters en buurtbewoners op af om de skaters aan te moedigen en de petitie voor skatepark muiden te ondertekenen.

Tijdens de Katercup hielden de jongens een korte toespraak over waarom er een skatepark in Muiden moet komen. Iedereen in de zaal was er kolossaal mee eens en tekenden bij de lancering van de website direct de petitie op www.skateparkmuiden.nl

Ook burgemeester Han ter Heegde sprak de jongens toe: “Muiden wordt de komende jaren twee keer zo groot. Er is plek voor een ieder en zeker voor jongeren, dus er moet een plek voor een park uitkomen.”

Tijdens de wedstrijd werd er onder de jonge skaters een parcours afgelegd en hielden de oudere skaters een best trick competition. David Tiel ging er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor, een tof board en de enige echte Katercup troffee. De petitie wordt nog steeds volop getekend en de jongens kijken terug op een geslaagde dag en hopen natuurlijk dat de gemeente snel met de jongens in zee gaat.

Meer berichten