Foto: © Bob Awick

Het Danspaleis verzorgt feest voor senioren in wijkcentrum Uit-Wijk

  Buurt / wijk

BUSSUM - De één stoft haar stijldanspasjes af, de ander gaat op zoek naar een passende jurk. Esther Lindhout en Marieke van den Eshof hebben zin in het feest dat ze zaterdag 15 februari in Uit-Wijk geven.

"Van drie uur tot vijf uur wordt het wijkcentrum omgetoverd tot een Danspaleis voor senioren. Een platendraaier zorgt voor muziek, de doppinda's staan op tafel en oude hits van toen schallen door de ruimte," vertelt Esther die al vijftig liefhebbers op de lijst heeft staan. "Nog vijftig te gaan en dan is het Danspaleis vol."

De dames vonden het hoog tijd voor een knalfeestje. Op het idee gebracht door een spaaractie van de Lidl dacht Marieke (40) eraan het Danspaleis uit te nodigen. Deze groep uit Amsterdam, bestaande uit zes dansers, de PlatenDraaier en twee productiemedewerkers, heeft een missie: alle ouderen in Nederland vitaal en inclusief te houden. "Ze nemen werkelijk alles mee", vertelt Esther (37), "uitpuilende platenkoffers met hits van toen, schemerlampen, tafellopertjes en doppinda's. Wij bieden feestgangers bij binnenkomst een advocaatje met slagroom aan zodat daarna het bal kan beginnen."

Zelf dansen Esther en Marieke ook vrolijk mee. "Ik heb vroeger op dansles gezeten. Het was toen ik zeventien was weer even hip. Maar ik moet mijn stijldanspasjes wel afstoffen, want het is lang geleden", lacht Marieke.

Mannen
Ze verwachten dat het Danspaleis een absolute topper wordt; nu al hebben vijftig mensen zich aangemeld. Niet alleen de senioren staan te popelen ook de vrijwilligers van Versa Welzijn werken graag mee aan dit vrolijke festijn. 

Het tweetal hoopt wel dat er nog wat meer mannen zich melden, want het merendeel dat nu op de lijst prijkt is vrouw. "Hoewel het feest is bedoeld voor inwoners van Gooise Meren hebben we een uitzondering gemaakt voor een enthousiaste man uit Amsterdam die ook graag wilde komen. Geen probleem: elke heer is er één en een beetje nieuw bloed kan natuurlijk nooit kwaad." 

En stel nou dat mensen niet in staat zijn om te dansen maar een leuk middagje uit wel zien zitten? "Zij zijn ook van harte welkom. We proberen mensen natuurlijk wel zo ver te krijgen dat ze met de voetjes van de vloer gaan, maar het is zeker geen must. Iedereen moet doen wat hij of zij leuk vindt." Wat wel een must is, is aanmelden. De toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

Aanmelden is verplicht; mail naar elindhout@versawelzij.nl  of bel 06-27025703.

Meer berichten