Er komen geen extra verkeersregelaars.
Er komen geen extra verkeersregelaars.

Omleidingen Naarden veroorzaken chaos

  Buurt / wijk

NAARDEN - De gemeente is maandag gestart met het werk aan de Rijksweg tussen de Torenflat en de kruising met de Lambertus Hortensiuslaan. De omleiding zorgt voor een enorme chaos op de weg.

Auto's moeten over het fietspad, de fietsers rijden er met gevaar voor eigen leven tussendoor op het midden van de weg. De situatie doet menig weggebruiker fronsen. De doorstroming lijkt in zijn geheel tot stilstand gekomen te zijn. Hoe kan dit?, is de grote vraag.

Geen verkeersregelaars knelpunten
Het heeft er in ieder geval mee te maken dat de verkeersregelaars alleen bij de Rijksweg, bij de afsluiting, staan en niet helpen bij de knelpunten. Een ritje van de Lambertus Hortensiuslaan naar de Burgemeester Visserlaan duurt in de ochtendspits zomaar 20 minuten in plaats van 4 minuten.

Regels genegeerd
De gemeente zegt dat er meerdere oorzaken zijn. "Het is altijd druk rondom omleidingen, zeker omdat mensen haast hebben en de route naar de snelweg zoeken. Dat leidt vanzelf tot overlast. Die overlast is er met name in de spits. Mensen zoeken bijvoorbeeld de snelste weg en houden zich niet aan de regels."

Geen extra verkeersregelaars
Extra verkeersregelaars zouden toch ingezet kunnen worden om het probleem op te lossen? "Nee, daar is niet voor gekozen. Dan heb je zeker 10 man nodig op dit weggedeelte. Wat we wel hebben gedaan is de omleiding ingevoerd in Google Maps en bij TomTom. Ook zijn de verkeerslichten op de situatie afgestemd en is het werk bewust gepland in een periode van vijf korte dagen en niet in het weekeinde", aldus de gemeente.

Politie
"Wat we nu wel gaan doen is de situatie goed monitoren. Ook nemen we contact op met de politie om hen te wijzen op de situatie en het feit dat er verkeersovertredingen plaatsvinden. Zij kunnen handhavend optreden en boetes uitdelen."

Meer berichten