Leerlingen helpen bij het leggen van het fundament van de school.
Leerlingen helpen bij het leggen van het fundament van de school. (Foto: Bob Awick)

Fundament voor nieuwbouw Wellantcollege is gelegd

  Buurt / wijk

NAARDEN - Maandag is de nieuwbouw van het Wellantcollege van start gegaan. Vijf leerlingen, voor dat moment omgedoopt tot 'bouwteam', mochten een stukje grond uitvlakken en legden zo het fundament van de nieuwe school.

In het schooljaar 2019-2020 starten de ongeveer 300 leerlingen van deze Naardense vmbo-school in het nieuwe gebouw. Het oude pand gaat dan tegen de vlakte en maakt plaats voor de bouw van nieuwe woningen. "Dat sluit mooi op elkaar aan, we hoeven dus niet tijdelijk in noodgebouwen", aldus de bouwcoördinator van het Wellantcollege.

Huidige plek
Het nieuwe gebouw komt vlak naast het huidige onderkomen. Daar is volgens de schoolleiding ook bewust voor gekozen, omdat de huidige plek een fijne plek is. Het is een gebouw met veel aandacht voor duurzaamheid en een prettige en gezonde (leer)omgeving, laat de schoolleiding weten. Dat betekent ruime en lichte lokalen en een pand dat bijna energieneutraal functioneert.

Buitenruimte
De buitenruimte krijgt ook extra aandacht. Er is een tuin- en landschapsarchitect ingehuurd om die zo te ontwerpen dat hij aansluit bij het groene karakter van het gebouw en de verschillende leerrichtingen. Zo zijn er een techklas, een kookklas en een dierklas.

Meer berichten