Saskia en Justin en hun kinderen in de Zuidpolder. Op de achtergrond hun nieuwe woning.
Saskia en Justin en hun kinderen in de Zuidpolder. Op de achtergrond hun nieuwe woning. Foto:Bob Awick
Advertorial

Zelfbouwers Zuidpolder Eemnes blij met stedenbouwkundige en dol op de buurt

Buurt / wijk

EEMNES - Saskia Rozendaal (36) en haar echtgenoot Justin Signer (37) wonen samen met hun twee kinderen in de nieuwste wijk van Eemnes: Zuidpolder. Zij kochten twee kavels en bouwden daar hun droomhuis. Ze wonen er sinds december 2017.

De afbouw hebben de Eemnessers - overigens beiden geboren in Laren, opgegroeid in Blaricum en sinds tien jaar woonachtig in Eemnes - door een architect laten ontwerpen en onder eigen begeleiding door derden laten uitvoeren.

Kavelpaspoort
Dat ging niet zonder slag of stoot, want in het flinke kavelpaspoort stonden alle mitsen en maren keurig uitgeschreven en werden de bewoners ook verplicht de erfafscheiding mee te ontwerpen, evenals de wijze van hemelwaterafvoer en het parkeren op eigen terrein. "Voordat er ook nog maar een schop de grond in ging, wisten we dus - tot en met de tuin aan toe - hoe alles eruit kwam te zien", vertelt Saskia.

Intensief

Terugkijkend op de realisatie van hun traditioneel gebouwde huis vond Saskia het een intensieve periode. "Bij het bouwen van een woning komt veel kijken", zegt zij. Een paar keer moest het stel ook terug naar de tekentafel, omdat er stedenbouwkundig nog aanpassingen nodig waren. "Het voelde toen als water bij de wijn doen omdat de stedenbouwkundige zo vasthoudend was, maar uiteindelijk zijn we heel blij met het resultaat."

Dol op de buurt
Saskia is erachter gekomen dat zelfbouw niet heel erg goedkoop is. Als ze in de toekomst nog eens gaan bouwen, zullen ze van A tot Z een architect in de arm nemen en een bouwbegeleider is dan ook gewenst. Over de woonomgeving is het gezin enthousiast. Saskia: "Het contact in de buurt is heel goed en de kinderen hebben hier zo veel vriendjes. Ze trekken eropuit en genieten van hun vrijheid. Dat gun ik ze zo."

Vrije kavels

In Zuidpolder worden gefaseerd vijfhonderd woningen gerealiseerd, waarvan vijftig op vrije kavels. Afgelopen maandag zijn in het project 'Ruijtersweide' zeven nieuwe vrije kavels in de verkoop gegaan. Zes liggen er aan de zijde van de Wakkerendijk en een aan de Molsingel. De grootte van de kavels ligt tussen de 420 en 600 vierkante meter en de V.O.N.-prijs is vanaf 335.000 euro. Inschrijven kan bij makelaar Van der Waaij aan de Wakkerendijk 178A.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Informatiemarkt vrijwilligersorganisaties in gemeentehuis van Bussum Zorg 26 jun, 12:42
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring George Kauderer van de firma AMROH uit Muiden Algemeen 26 jun, 11:02
Afbeelding
Seizoen BIJ ANDREAS Naarden bekend Cultureel 25 jun, 15:19
Afbeelding
Zomer bij Bibliotheek Gooi en meer Algemeen 25 jun, 11:17
Logo
Afbeelding
Peter Heerschop | Zaterdagportret ‘Als je logisch nadenkt, dan kom je heel ver’ Mensen 25 jun, 08:00
Afbeelding
Zomermarkt in De Palmpit Algemeen 24 jun, 15:36
Logo
Afbeelding
'Ik wil laten zien dat volwassenen ook goede dingen doen' Naardense start inzamelingsactie voor school in Bucha Mensen 24 jun, 14:00
Afbeelding
Scoutingverenigingen kunnen (en konden) subsidie krijgen Algemeen 24 jun, 13:00
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief