Voorzitter van het Dagelijks Bestuur Gebke van Gaal en de nieuwe OFGV directeur Anton Klijn.
Voorzitter van het Dagelijks Bestuur Gebke van Gaal en de nieuwe OFGV directeur Anton Klijn. Foto: © Fotostudio Wierd

Anton Klijn nieuwe directeur OFGV

Bedrijven

GOOISE MEREN - Anton Klijn is met ingang van 1 september aanstaande de nieuwe directeur van Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV). Hij volgt hiermee Paul Schuurmans op die eerder dit jaar met pensioen ging. 

Schuurmans was sinds juni 2013 directeur bij de OFGV. Het Dagelijks Bestuur van de OFGV heeft Anton Klijn benoemd tot secretaris en directeur van het Algemeen en Dagelijks Bestuur en de interne organisatie. Het bestuur heeft Klijn in gesprekken leren kennen als een inhoudelijk sterke kandidaat, die met zijn voorbereiding een zeer grote interesse, inzicht en motivatie toont. Hij heeft gedegen leidinggevende ervaring in vergelijkbare omgeving, een rustige en doortastende leiderschapsstijl en groot empathisch vermogen. Het bestuur is dan ook unaniem in haar mening dat hij een sterke bestuurder is die de OFGV kan leiden bij de uitdagingen van de toekomst, zowel intern als extern.

Vol vertrouwen

Voorzitter van het Dagelijks Bestuur Gebke van Gaal voegt daaraan toe: “Met Anton hebben we een directeur gevonden waarmee we vol vertrouwen de grote ontwikkelingen tegemoet gaan die op stapel staan. We kijken uit naar de samenwerking en wensen hem alle succes toe in zijn functie.” Anton Klijn reageert: “Omgevingsdiensten zetten zich dagelijks in voor één van de belangrijkste thema’s van dit moment: de leefomgeving en het milieu in het bijzonder. Na een aantal jaren bij de Omgevingsdienst Groningen te hebben gewerkt heb ik ontzettend veel zin om bij de OFGV aan de slag te gaan en samen met alle collega’s van de OFGV bij te dragen aan een schonere en veiligere leefomgeving.”

Klijn vervolgt: “Momenteel komen er veel nieuwe ontwikkelingen op de OFGV af, de komende jaren zal dit niet minder worden, maar eerder meer. Als OFGV zullen we hierop moeten blijven anticiperen zodat we klaar zijn voor de toekomst en ook iedere keer weer een stukje beter worden!” Klijn start op 1 september aanstaande en heeft in de tussentijd al de nodige kennismakingen.

De OFGV is een gemeenschappelijke regeling van twee provincies en twaalf gemeenten binnen Flevoland en de regio ‘t Gooi en de Vechtstreek en zet zich dagelijks in voor vergunningverlening, toezicht en handhaving. Zij draagt bij aan onze veilige, schone en duurzame leefomgeving. De OFGV is in 2013 opgericht door de deelnemers om een robuuste uitvoeringsorganisatie te zijn die adequaat de omgevingstaken in het hele gebied uitvoert.

Uit de krant

Afbeelding

Wargames in Het Nederlands Vestingmuseum. Speel je mee?

Kunst & cultuur 22 sep., 09:11
Logo
Afbeelding

Excuses aan agent verzachten straf niet

Dronken Bussumer (37) moet na dollemansrit vier maanden 'brommen'; rechtbank overruled OM

Politie & justitie 22 sep., 09:00
Logo
Afbeelding

Strafzaak lag acht jaar (!) op de plank

Taakstraf van 100 uur voor Bussumer (62); hij verhuurde pand als hennepkwekerij

Politie & justitie 21 sep., 16:12
Logo
Afbeelding

Ondernemersvereniging 'zeer teleurgesteld'

College trekt stekker uit Gooise Meren Marketing; Stichting laat op inhoud steken vallen

Politiek 21 sep., 13:00
Afbeelding

Beleef de Xperience Days op 7 en 8 oktober op het Media Park

EvenementenNieuws 21 sep., 11:30
Logo
Afbeelding

Transformers Autobot steekt kinderen hart onder de riem

Levensgrote Bumblebee spreekt Djenna moed in: 'Hij heeft mij laten inzien dat ik het gewoon kan'

Mensen 21 sep., 10:00
Afbeelding

Veel vacatures sinds corona

Groot tekort aan buschauffeurs, kappers en reisbureaumedewerkers in 't Gooi

Bedrijven 21 sep., 09:30
Afbeelding

Tindal-kamermuziekseizoen met veel jong talent en gerenommeerde musici

Kunst & cultuur 21 sep., 09:00