Afbeelding
Foto's: Koningskinderen

Gooise kinderopvang en DierenPark Amersfoort slaan handen ineen

Bedrijven

GOOISE MEREN - De Gooise kinderopvangorganisatie Koningskinderen, onderdeel van Partou, gaat een intensieve samenwerking aan met DierenPark Amersfoort. De twee partijen spreken van een logische match en menen elkaar perfect aan te vullen.

Koningskinderen en het dierenpark geven aan dat zij educatie en ontwikkeling van kinderen hoog in het vaandel staan. Astrid Wassenaar, algemeen directeur van DierenPark Amersfoort: “Wij willen kinderen graag laten beleven hoe mooi en bijzonder de natuur is. Door de samenwerking met Koningskinderen worden er nog meer kinderen bereikt.” 

Jelmer Kruyt, algemeen directeur van Koningskinderen vult aan: “Net als het dierenpark vinden wij het belangrijk om samen kinderen te enthousiasmeren om zich ervoor in te zetten om de natuur te beschermen, nu bundelen wij onze krachten.”

De samenwerking betekent dat gidsen van DierenPark Amersfoort meerdere keren per jaar de verschillende locaties van de kinderopvangorganisatie bezoeken. Op deze manier willen zij kinderen op een speelse manier kennis laten maken met dieren en de natuur. Spelenderwijs en aan de hand van dierenverhalen komen kinderen van alles te weten. “Voor de oudere kinderen staat een of meerdere keren per jaar een bezoekje aan DierenPark Amersfoort op het programma”, verklapt Kruyt. 

(Tekst gaat verder onder de foto.)


In dit bos vol avontuur ontdekken zij van alles over de natuur. Maar ook aan de medewerkers van Koningskinderen is gedacht, want die mogen kosteloos met hun gezin het dierenpark bezoeken. Nieuwe collega’s die bij Koningskinderen komen werken, staat zelfs een heus ‘VIP arrangement’ te wachten.

Koningskinderen is een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang (BSO) en heeft meerdere vestigingen in de regio ’t Gooi: Bussum, Naarden, Laren, Hilversum, Huizen, Blaricum en Muiden. DierenPark Amersfoort beschouwt zichzelf als dé dierentuin voor kinderen. “Deze samenwerking zorgt ervoor dat er nog meer kinderen zich inzetten voor een mooiere wereld voor mens en dier”, licht Wassenaar tot slot toe.

Uit de krant

Logo
Afbeelding

Familie had daarvoor Sinterklaas gevierd

Hilversum rouwt om bij ongeval omgekomen zusjes: 'Eigenlijk zijn zij het ultieme voorbeeldgezin'

regio 4 dec., 17:04
Afbeelding

Sinterklaas en Het Ruime Sop bezoeken nieuwkomersschool De Globe

Mensen 4 dec., 16:28
Logo
Afbeelding

Wie zit er aan de knoppen?

Flinke D66-kritiek op 'collegiaal college'; 'Door fusie minstens een jaar in de uitvoer achterop geraakt'

Politiek 4 dec., 14:21
Afbeelding

'Hollandse Meesters' centraal bij jubileumconcert Toonkunst Bussum

Vereniging 4 dec., 10:43
Afbeelding

Eerste namen bekend

Suzan & Freek hoofdact bij tweede editie Stadsfestival Hilversum: 'Voor ons de perfecte headliner'

regio 4 dec., 09:23
Logo
Afbeelding

'Hartstikke blij en content'

Royale handreiking van Gooise Meren-college; Scouting Olav krijgt eenmalig subsidie van 60 mille

Vereniging 4 dec., 08:50
Afbeelding

Vandaag rond 12.00 uur NL-Alert testbericht

112 4 dec., 07:00
Afbeelding

Chaos na botsing tussen twee voertuigen op Franse Kampweg

112 3 dec., 18:26