Afbeelding
Archieffoto: Bastiaan Miché

Naarderbos Ontwikkeling BV vraagt verruiming van ventvergunning ijscowagen aan

Algemeen

NAARDEN - Het bedrijf van ondernemer Michael van de Kuit heeft de standplaatsvergunning gekregen waar bij de gemeente om is gevraagd. De gemeente Gooise Meren begrijpt dan ook niets van de onvrede die Van de Kuit hierover heeft geuit. De vergunning is afgegeven van 4 juli tot en met 16 augusutus van 9.00 tot 19.00 uur. Dat is conform de aanvraag, aldus een woordvoerder van de gemeente Gooise Meren.

Dat wordt ook bevestigd door een woordvoerder van Naarderbos Ontwikkeling BV. "Ik heb de vergunning zo aangevraagd met deze periode en tijden. De heer Van de Kuit dacht dat de gemeente dit zo had bedacht. Wij hebben nu een verruiming aangevraagd van de mogelijke openingstijden en hopen op groen licht zodat we alsnog op mooie stranddagen toiletten, ijs en drankjes kunnen faciliteren op het strand bij Naarderbos", laat Jan Willem de Langen weten. "Ik vermoed overigens dat we daar niet op zullen wachten en ik verwacht eigenlijk dat de verruiming van de venttijden geen probleem zal zijn." De gemeente zal de nieuwe aanvraag op dezelfde manier beoordelen.

Voorwaarden

De exploitant krijgt dan vanuit de gemeente wel wat voorwaarden mee. Zo moet de aanvrager toezicht houden, de omgeving schoonhouden (afvalbakken plaatsen) en het toiletgebouw - dat weer in gebruik genomen wordt - minimaal drie keer per dag schoonmaken. Ook is de aanvrager verantwoordelijk voor het openen en afsluiten van het gebouwtje. Uiteraard moeten de RIVM-richtlijnen met betrekking tot het coronavirus worden nageleefd. Daarom mogen klanten vanuit de wagen niet bediend worden en moeten zichtbare markeringen aangebracht worden waarmee klanten gewezen worden op anderhalve meter afstand tot elkaar. Bij de verkoopwagen mogen enkele tafels en maximaal vier stoelen worden geplaatst, waarbij ook de 1,5 meter afstand richtlijn wordt gehanteerd.

Van de Kuit had overigens liever een kiosk gehad, maar de gemeente Gooise Meren heeft het bestemmingsplan 'bevroren', waardoor er voor de bouw van een kiosk geen vergunning afgegeven kan worden. Een standplaatsvergunning past wel in dit plaatje.

Uit de krant

Afbeelding

Wargames in Het Nederlands Vestingmuseum. Speel je mee?

Kunst & cultuur 22 sep., 09:11
Logo
Afbeelding

Excuses aan agent verzachten straf niet

Dronken Bussumer (37) moet na dollemansrit vier maanden 'brommen'; rechtbank overruled OM

Politie & justitie 22 sep., 09:00
Logo
Afbeelding

Strafzaak lag acht jaar (!) op de plank

Taakstraf van 100 uur voor Bussumer (62); hij verhuurde pand als hennepkwekerij

Politie & justitie 21 sep., 16:12
Logo
Afbeelding

Ondernemersvereniging 'zeer teleurgesteld'

College trekt stekker uit Gooise Meren Marketing; Stichting laat op inhoud steken vallen

Politiek 21 sep., 13:00
Afbeelding

Beleef de Xperience Days op 7 en 8 oktober op het Media Park

EvenementenNieuws 21 sep., 11:30
Logo
Afbeelding

Transformers Autobot steekt kinderen hart onder de riem

Levensgrote Bumblebee spreekt Djenna moed in: 'Hij heeft mij laten inzien dat ik het gewoon kan'

Mensen 21 sep., 10:00
Afbeelding

Veel vacatures sinds corona

Groot tekort aan buschauffeurs, kappers en reisbureaumedewerkers in 't Gooi

Bedrijven 21 sep., 09:30
Afbeelding

Tindal-kamermuziekseizoen met veel jong talent en gerenommeerde musici

Kunst & cultuur 21 sep., 09:00