v.l.n.r.: Frederik Smelt, Thomas de Graaf, Max Verdoes en burgemeester Han ter Heegde
v.l.n.r.: Frederik Smelt, Thomas de Graaf, Max Verdoes en burgemeester Han ter Heegde Foto: Jasmijn Verhulst

Burgemeester neemt handtekeningen en ontwerp Skatepark in ontvangst

Algemeen

MUIDEN - Skaters Max Verdoes, Thomas de Graaf en Frederik Smelt hebben maandagmiddag alle ingezamelde handtekeningen en hun ontwerp voor het toekomstige Skatepark aan burgemeester Han ter Heegde en wethouder Geert-Jan Hendriks aangeboden. De overhandiging vond plaats bij het Westbatterijpark, waar hoogstwaarschijnlijk het Skatepark wordt aangelegd. 


Bijna 1000 handtekeningen hebben de jongens de afgelopen maanden verzameld. Met het idee van een skatepark in Muiden zijn ze eigenlijk al twee jaar mee bezig en afgelopen week hebben ze een concept ontwerp gemaakt van hun Skatepark, samen met 3D-ontwerper Patrick Huijten. "Er komt een mini-ramp, een rail, een bank, een hip, echt van alles", vertellen de jongens enthousiast. "Soort van het perfecte skatepark. Het is een mix van de beste skateparken van Nederland. In Muiden kun je nu niet echt skaten. We willen heel graag dat we over twee jaar lekker kunnen skaten hier achter op het Westbatterijpark." 

Wethouder Geert-Jan Hendriks: "We gaan ze morgen aan het college geven, aan collega wethouder die bezig is met het project. Wij zijn al een klein beetje ambassadeurs van het skatepark hier in Muiden. Dus we hopen wel dat de puzzel zo in elkaar valt om dat over een kleine twee jaar voor elkaar te krijgen." 

Vanmorgen heeft wethouder Hendriks nog gebeld met de ambtenaren die betrokken zijn bij dit project en hij geeft aan hoopvol te zijn dat het gaat lukken. "Ik hoop dat er voldoende geld is om dat voor elkaar te krijgen en dat het een heel mooi park wordt. Want er komt niet alleen maar een skatepark, er komen ook een aantal andere dingen. En het wordt voor alle Muiers echt een mooie nieuwe plek."


Het 3D-ontwerp van de skaters, mede gemaakt door ontwerper Patrick Huijten.

Skatepark van anderhalve ton

Bij het in ontvangst nemen werd door burgemeester ter Heegde en wethouder Hendriks natuurlijk ook de hamvraag gesteld hoeveel geld de gemeente aan dit plan kwijt is. "Na overleg met verschillende skateparkbouwers en de KNSF kwamen we toch wel op een bedrag van anderhalve ton uit", aldus Hilde Mulder van Stichting STAD, die de jongens ondersteunt met het project. "Ik moet wel even gaan kijken", geeft Hendriks aan, als tevens wethouder van financiën. "De middelen zijn natuurlijk beperkt, maar we gaan zeker ons hard maken voor deze mooie nieuwe plek."

Hendriks verwacht dat er zeker dit jaar nog uitsluitsel is over het Skatepark. "Het zal zeker na de zomer worden, maar ik verwacht wel dat er in het najaar duidelijkheid moet zijn."

Uit de krant

Logo
Afbeelding

Familie had daarvoor Sinterklaas gevierd

Hilversum rouwt om bij ongeval omgekomen zusjes: 'Eigenlijk zijn zij het ultieme voorbeeldgezin'

regio 4 dec., 17:04
Afbeelding

Sinterklaas en Het Ruime Sop bezoeken nieuwkomersschool De Globe

Mensen 4 dec., 16:28
Logo
Afbeelding

Wie zit er aan de knoppen?

Flinke D66-kritiek op 'collegiaal college'; 'Door fusie minstens een jaar in de uitvoer achterop geraakt'

Politiek 4 dec., 14:21
Afbeelding

'Hollandse Meesters' centraal bij jubileumconcert Toonkunst Bussum

Vereniging 4 dec., 10:43
Afbeelding

Eerste namen bekend

Suzan & Freek hoofdact bij tweede editie Stadsfestival Hilversum: 'Voor ons de perfecte headliner'

regio 4 dec., 09:23
Logo
Afbeelding

'Hartstikke blij en content'

Royale handreiking van Gooise Meren-college; Scouting Olav krijgt eenmalig subsidie van 60 mille

Vereniging 4 dec., 08:50
Afbeelding

Vandaag rond 12.00 uur NL-Alert testbericht

112 4 dec., 07:00
Afbeelding

Chaos na botsing tussen twee voertuigen op Franse Kampweg

112 3 dec., 18:26