Wethouder Hendriks: 'Zand op fietspad is geen oplossing.'
Wethouder Hendriks: 'Zand op fietspad is geen oplossing.' Foto: PR

Gemeente zoekt naar oplossing voor natuurboulevard

Algemeen

GOOISE MEREN - Het eerste overleg met de bewoners van de Jan ter Gouwweg in Naarden over de bouwplannen voor 36 woningen op 'hun' speelveldje is goed verlopen. Dat zegt wethouder Geert-Jan Hendriks in een interview met GooiTV en BussumsNieuws. De wethouder stapte zelf op de fiets om poolshoogte te nemen op de drukke natuurboulevard in Muiden; hij ging ook kort in op de perspectiefnota. Dat is de opmars naar de begroting voor komend jaar.

Volgens wethouder Hendriks kijkt het college serieus naar de overlast op de natuurboulevard. Het fietspad langs het IJmeer is erg druk en er is veel last van hard rijdende fietsers. Hendriks: "We krijgen twee signalen: dat het alsmaar drukker wordt op het fietspad en dat er ook veel overlast ervaren wordt in Muiden zelf." De wethouder stapte zelf op de fiets om poolshoogte te nemen en met inwoners te praten. Het probleem is ook afgelopen week in de raad besproken, maar een oplossing is er nog niet. De oplossing om dan maar zand op het fietspad te strooien, wat werd geopperd, gaat het in ieder geval niet worden. "Als wijkwethouder Muiden heb ik met gemengde gevoelens naar dat idee geluisterd", reageert Hendriks.

Hoe saaier hoe beter

Meer vertrouwen heeft de wethouder in de goede afloop van de perspectiefnota. "De lasten worden op dit moment niet verhoogd", laat hij weten. Hij hoopt dat de inwoners van zo'n begroting weinig merken. "Hoe saaier hoe beter. En ik hoop dat ze vooral zien dat we veel aan het doen zijn. Ze merken dat het meest aan de fysieke omgeving, zoals het bouwen van huizen en het onderhouden van sportvelden."

Burgerparticipatietraject

Na alle commotie onder bewoners rond de plannen voor de bouw van 36 woningen aan de Jan ter Gouwweg hebben zij zich verenigd in Mooi ter Gouw. Vorige week heeft wethouder Joris Eijbersen een gesprek gehad en van beide kanten is dat gesprek als positief ervaren. Dat liet ook een woordvoerder van Mooi ter Gouw al eerder weten. Na de zomer wordt er een burgerparticipatietraject opgestart en wethouder Hendriks laat weten dat hij er vertrouwen in heeft dat dat goed gaat verlopen. "Het is goed dat de bewoners zich verenigd hebben, dan weet je als gemeente ook welke richting de meeste bewoners op willen." Verder liet hij nog weten blij te zijn dat de gemeente de Bruine Vloot een beetje heeft kunnen helpen. De historische schepen hebben het zwaar door de coronacrisis. Voor de dertien schepen van de Bruine Vloot die in Muiden liggen, gaat de gemeente een jaar de liggelden betalen. Het hele gesprek is te zien op www.gooitv.nl en via het YouTubekanaal van GooiTV.

Uit de krant

Afbeelding

MeeDoen Gooise Meren introduceert 'Café Uniek'

Maatschappelijk 2 okt., 12:14
Afbeelding

Pieter Jouke met try-out in Podium deMess

Kunst & cultuur 2 okt., 12:00
Logo
Afbeelding

KMRD-eremedaille voor redders

'Het jongetje lag op zijn buik en was buiten bewustzijn'

Mensen 2 okt., 10:41
Afbeelding

'Bijzondere Gooise vrouwen' is thema voor straatnamen in nieuwe wijk Crailo

Buurt & wijk 2 okt., 10:00
Afbeelding

Nieuwe buurman blijkt oplichter; 50 euro armer

112 2 okt., 09:19
Logo
Afbeelding

Waarvan de man het drietal kende, is nog niet duidelijk

Man (23) pleegt ontucht met drie minderjarige jongens uit Bussum

Politie & justitie 2 okt., 07:00
Afbeelding

Brandweer en KNRM in actie; bootbrand voor Muidense kust

foto's 1 okt., 20:17
Afbeelding

'Kanker binnen je relatie': 'Man op de mammapoli' en ervaringsdeskundige komt naar Viore

Zorg & gezondheid 1 okt., 17:15