Barry van der Zwart is blij dat Sportfondsen Gooise Meren weer actief is.
Barry van der Zwart is blij dat Sportfondsen Gooise Meren weer actief is. Foto: © Bob Awick

Sportfondsen Gooise Meren ontwaakt ook langzaam

Algemeen

BUSSUM - "De mensen die komen, zijn weer blij te kunnen bewegen", vertelt Barry van der Zwart, directeur van Sportfondsen Gooise Meren. Hieronder vallen Sportcentrum de Zandzee, de gymzalen in Bussum en Gooise Meren Beweegt (buurtsportcoaches). Het zwembad is sinds 25 mei weer open en de zwemverenigingen slaan hun slag weer sinds 2 juni.

Van der Zwart merkt vooral dat ouderen, die normaliter 4 à 5 keer per week komen zwemmen, het sociale contact enorm hebben gemist. "Sommige hebben elkaar bijna drie maanden niet gezien en dat is natuurlijk een behoorlijke tijd."

Handen dichtknijpen

Het aantal bezoekers - normaal 1.200 tot 1.300 mensen per dag - wordt tijdens deze 'slow start' bij lange na niet gehaald. Nu mag de bedrijfsleider zijn handen dichtknijpen met tweehonderd gasten. Toch is tussen 7.00 en 22.00 uur wél de volledige personele bezetting aanwezig. Om toezicht te houden, maar ook om te checken of bezoekers wel digitaal hun ticket hebben gekocht. "Als blijkt dat dat niet het geval is en er zijn nog tickets over, dan kan er aan kassa alsnog een kaartje gekocht worden." Verder zijn er ook een coronacoördinator en -schoonmaker aanwezig.

Partijtjes

Natuurlijk zijn ook in de Zandzee de coronamaatregelen doorgevoerd. Zelfs de 1,5 meter afstand moet bij het banenzwemmen in acht genomen worden; er mogen maximaal vier mensen per baan tegelijk zwemmen. De zwemlessen zijn grotendeels hervat. "Alleen voor de allerkleinsten, die begeleiding in het water nodig hebben, nog niet", licht Van der Zwart toe. Ook het ouder-kindzwemmen moet nog worden opgestart, net als het recreatief zwemmen. Wat betreft dat laatste meldt Van der Zwart dat Sportfondsen snel hoopt te kunnen beginnen met blokken recreatief: er mogen dan maximaal driehonderd bezoekers binnenkomen. Ander goed nieuws: vanaf 26 juni is het weer mogelijk kinderpartijtjes voor jeugd onder de 12 jaar in de Zandzee te organiseren. "Zij mogen namelijk wel samen zwemmen." Voor activiteiten als aquajoggen, -power, -soos, -sportief en seniorenfit kunnen online tickets gekocht worden.

Horeca

In de horecagelegenheid is nog niet veel te beleven, terwijl die wel gewoon open is. Van der Zwart heeft er overigens wel een verklaring voor. Vanwege de genomen coronamaatregelen komen de bezoekers binnen via de hoofdingang en verlaten ze het gebouw via de zij-ingang. "Dat betekent dat als ze gebruik willen maken van de horeca ze opnieuw het pand moeten betreden", zegt hij.

Uit de krant

Afbeelding

Wargames in Het Nederlands Vestingmuseum. Speel je mee?

Kunst & cultuur 22 sep., 09:11
Logo
Afbeelding

Excuses aan agent verzachten straf niet

Dronken Bussumer (37) moet na dollemansrit vier maanden 'brommen'; rechtbank overruled OM

Politie & justitie 22 sep., 09:00
Logo
Afbeelding

Strafzaak lag acht jaar (!) op de plank

Taakstraf van 100 uur voor Bussumer (62); hij verhuurde pand als hennepkwekerij

Politie & justitie 21 sep., 16:12
Logo
Afbeelding

Ondernemersvereniging 'zeer teleurgesteld'

College trekt stekker uit Gooise Meren Marketing; Stichting laat op inhoud steken vallen

Politiek 21 sep., 13:00
Afbeelding

Beleef de Xperience Days op 7 en 8 oktober op het Media Park

EvenementenNieuws 21 sep., 11:30
Logo
Afbeelding

Transformers Autobot steekt kinderen hart onder de riem

Levensgrote Bumblebee spreekt Djenna moed in: 'Hij heeft mij laten inzien dat ik het gewoon kan'

Mensen 21 sep., 10:00
Afbeelding

Veel vacatures sinds corona

Groot tekort aan buschauffeurs, kappers en reisbureaumedewerkers in 't Gooi

Bedrijven 21 sep., 09:30
Afbeelding

Tindal-kamermuziekseizoen met veel jong talent en gerenommeerde musici

Kunst & cultuur 21 sep., 09:00