Cathy Burger zou dolgraag dit plekje, waar al tijdenlang fietsen ongebruikt staan, bij haar terras willen trekken.
Cathy Burger zou dolgraag dit plekje, waar al tijdenlang fietsen ongebruikt staan, bij haar terras willen trekken. Foto: © Bob Awick

Horeca mag weer open; vanaf maandag gaan ondernemers er vol gas tegenaan

Algemeen

NAARDEN Cathy Burger is sinds juli 2018 eigenares van Het Wapen van Naarden. Ze heeft de coronacrisis tot op heden overleefd. Ze had het zonder financiële hulp tot augustus kunnen uitzingen. Dat de deur nu weer open mag, maakt haar blij.

Met een beetje geluk - en medewerking van de gemeente Gooise Meren - mag ze haar openingstijden en terras uitbreiden. De aanvraag is gedaan, maar het antwoord moet nog komen. Het terras van het bruine café aan de Cattenhagestraat 28 telt in normale tijden veertig zitplaatsen, maar nu - in coronatijd - zijn dat er hooguit vijftien. Ze zou geholpen zijn als om de hoek, in de Pastoorstraat, het fietsenrek met ongebruikte fietsen verwijderd wordt. "Dan kan ik er twee tafeltjes bij zetten. Dat scheelt toch weer", zegt de uitbaatster.

Looproute

Gelukkig heeft haar zaak een voor- en achterdeur. Die worden ingezet voor de looproute. "Voor erin en achter eruit", legt Burger uit." Bij de voordeur komt een lijst met vragen te hangen. Wie op alle vragen 'nee' kan antwoorden, is welkom. Mits gereserveerd, want even spontaan naar de kroeg is er niet bij. Ook wordt elke klant gevraagd de alcoholdispenser voor de handen te gebruiken. Om drukte in het café te voorkomen, wordt een deel van de krukken weggehaald.

Picknickmandjes

Het liefst wil Burger de komende maand ook op zaterdag en zondag overdag open, en vanaf juli zeven dagen per week. Naast koffie met huisgemaakt gebak en lunches met onder meer lekkere broodjes, kunnen mensen bij haar ook picknickmandjes bestellen. Die kunnen naar eigen wens gevuld worden. "En voor elke portemonnee. Je kunt het zo gek maken als je wilt. In de mand zit een hard plastic servies waarvoor de mensen een borg betalen. Verder een speurtocht - dat is hartstikke leuk voor gezinnen - en natuurlijk de bestelde, verse producten. Als de mensen de mand weer komen terugbrengen, krijgen ze hun borg terug. Ook ontvangen ze een leuk souvenir van de Vesting", meldt Burger enthousiast.

Eet gezond

Voor Poke Man aan de Singel 123 in Bussum is door corona eigenlijk niet heel veel veranderd. Natuurlijk werken eigenaar Maurice Verberkt en zijn personeel volgens de RIVM-richtlijnen. "Maar onze corebusiness is bezorgen. Daarnaast worden er veel pokebowls afgehaald. We moeten er dan wel opletten dat er niet teveel mensen tegelijk binnen zijn. Het gaat prima, we hebben niks te klagen. Lekker blijven bestellen", lacht Verberkt. "Eet gezond, bestel een poké bowl!"

Bezorgservice

Ook Frank de Smit van IJssalon Dolomiti heeft niet echt te lijden onder de coronacrisis. Wel moesten er allerlei aanpassingen worden gedaan, maar mede dankzij het mooie voorjaarsweer gaat de ijsverkoop heel behoorlijk. "Er mogen maximaal zes mensen tegelijk binnen." Zowel binnen als buiten zijn vakken gemaakt waarmee afstand tot elkaar gehouden kan worden. "Het is net ganzenbord, maar het loopt echt goed. We hebben niks te klagen", zegt De Smit. Hij mist wel de vrolijkheid in zijn winkeltje aan de Vlietlaan 6 in Bussum. De bankjes binnen - goed voor vijftien zitplaatsen - zijn afgeplakt en buiten zijn de bankjes weggehaald. De eerste twee maanden stond hij bij de deur om alles in goede banen te leiden. Ook om ervoor te zorgen dat de mensen niet voor de deur bleven hangen. "De eerste weken verpakten we alles, maar dat zorgde voor rommel. Vooral op het Julianaplein. In overleg met de boa's hebben we toen besloten daarmee te stoppen." Half juni start Dolomiti met een bezorgdienst. "Voor literbakken; twaalf bolletjes naar keuze worden voor 12,50 euro exclusief bezorgkosten (1 euro) in Naarden en Bussum in een thermobox bezorgd."

Uit de krant

Logo
Afbeelding

Familie had daarvoor Sinterklaas gevierd

Hilversum rouwt om bij ongeval omgekomen zusjes: 'Eigenlijk zijn zij het ultieme voorbeeldgezin'

regio 4 dec., 17:04
Afbeelding

Sinterklaas en Het Ruime Sop bezoeken nieuwkomersschool De Globe

Mensen 4 dec., 16:28
Logo
Afbeelding

Wie zit er aan de knoppen?

Flinke D66-kritiek op 'collegiaal college'; 'Door fusie minstens een jaar in de uitvoer achterop geraakt'

Politiek 4 dec., 14:21
Afbeelding

'Hollandse Meesters' centraal bij jubileumconcert Toonkunst Bussum

Vereniging 4 dec., 10:43
Afbeelding

Eerste namen bekend

Suzan & Freek hoofdact bij tweede editie Stadsfestival Hilversum: 'Voor ons de perfecte headliner'

regio 4 dec., 09:23
Logo
Afbeelding

'Hartstikke blij en content'

Royale handreiking van Gooise Meren-college; Scouting Olav krijgt eenmalig subsidie van 60 mille

Vereniging 4 dec., 08:50
Afbeelding

Vandaag rond 12.00 uur NL-Alert testbericht

112 4 dec., 07:00
Afbeelding

Chaos na botsing tussen twee voertuigen op Franse Kampweg

112 3 dec., 18:26