Angèle Duijnstee en Edwin Hendriks willen dat de club groeit naar zeker honderd leden.
Angèle Duijnstee en Edwin Hendriks willen dat de club groeit naar zeker honderd leden. Foto: © Bob Awick

'Badminton is veel meer dan een spelletje op de camping'

Algemeen

NAARDEN - Badmintonclub ’t Gooi is in 1995 ontstaan na een fusie tussen de clubs De Mixers uit Bussum, Keizer Otto uit Naarden en de Meentmeppers. "Het reünietoernooi moet met name een grote happening worden voor de voormalige leden van de drie fusieverenigingen. De nieuwe ambassadeurs van onze vereniging", opent Angèle Duinstee van ’t Gooi, verantwoordelijk voor de PR en communicatie.

Duijnstee, die deze sport al twintig jaar beoefent, heeft een belangrijke en zeker geen makkelijke taak: de club meer naamsbekendheid geven waardoor er meer mensen op het idee komen om te gaan badmintonnen bij de club. Dat is noodzakelijk aangezien ’t Gooi momenteel 72 leden telt; te weinig om gezond te blijven. De eerste doelstelling is 100 leden om vooral financieel meer armslag te krijgen.

Echte sport zoals tennis
Onbekend maakt vaak onbemind. Dat stelt ook Edwin Hendriks, de secretaris van ’t Gooi: "Veel mensen kennen badminton niet als sport, maar als een spelletje op de camping. Het verschil is dat op de camping het gaat om de shuttle zolang mogelijk hoog te houden en naar elkaar over te spelen. Bij badminton als sport is het de bedoeling de shuttle over het net bij de tegenstander op de grond te krijgen, net zoals bij tennis. We moeten aan een breder publiek duidelijk maken wat het verschil is tussen shuttelen op de camping en badminton in de zaal. Onze sport is laagdrempelig, voor alle leeftijden en mensen uit alle lage van de bevolking."

Nieuwe leden werven
"Een plan om meer leden te werven ligt er al", vervolgt Duijnstee. "We hebben een mooie flyer laten maken en er is samenwerking gezocht met het project Gooise Meren Beweegt om zo mensen enthousiast maken voor het badminton. Dat heeft zeker kans van slagen. Er zijn in de omgeving weinig badmintonclubs; voor zover ik weet alleen in Huizen en Kortenhoef. De Gemeente Gooise Meren telt bijna 60.000 inwoners; derhalve is voldoende potentieel. We kijken ook of er mogelijkheden zijn in de nieuwe wijken in Muiden. We moeten de mensen zien te bereiken. En daar gaan we aan werken; ook op social media.”

Vrij spelen
Bij de badmintonclub op ’t Gooi kun je op twee avonden vrij spelen; op maandagavond in De Lunet in Naarden en op donderdagavond in de Hilversumse Meent. Edwin Hendriks, die al dertig jaar bij de badmintonsport is betrokken: "Een goede gelegenheid om kennis te maken met deze sport. Je hoeft niet direct een racket aan te schaffen, die kun je eerst bij ons lenen. Je wordt ook niet aan je lot overgelaten. Ook bij de recreanten zijn er gediplomeerde trainers om aanwijzingen te geven."

Meedoen
Nieuwe leden worden eerst geholpen om de basisslagen van deze sport onder de knie te krijgen. Naast de recreanten zijn er drie teams die competitie spelen. Belangstellenden kunnen zich via de website van de club – www.bctgooi.nl – aanmelden. Wanneer iemand voor het eerst komt, wordt men door ons ontvangen en wegwijs gemaakt.

Uit de krant

Logo
Afbeelding

Familie had daarvoor Sinterklaas gevierd

Hilversum rouwt om bij ongeval omgekomen zusjes: 'Eigenlijk zijn zij het ultieme voorbeeldgezin'

regio 4 dec., 17:04
Afbeelding

Sinterklaas en Het Ruime Sop bezoeken nieuwkomersschool De Globe

Mensen 4 dec., 16:28
Logo
Afbeelding

Wie zit er aan de knoppen?

Flinke D66-kritiek op 'collegiaal college'; 'Door fusie minstens een jaar in de uitvoer achterop geraakt'

Politiek 4 dec., 14:21
Afbeelding

'Hollandse Meesters' centraal bij jubileumconcert Toonkunst Bussum

Vereniging 4 dec., 10:43
Afbeelding

Eerste namen bekend

Suzan & Freek hoofdact bij tweede editie Stadsfestival Hilversum: 'Voor ons de perfecte headliner'

regio 4 dec., 09:23
Logo
Afbeelding

'Hartstikke blij en content'

Royale handreiking van Gooise Meren-college; Scouting Olav krijgt eenmalig subsidie van 60 mille

Vereniging 4 dec., 08:50
Afbeelding

Vandaag rond 12.00 uur NL-Alert testbericht

112 4 dec., 07:00
Afbeelding

Chaos na botsing tussen twee voertuigen op Franse Kampweg

112 3 dec., 18:26