Afbeelding
FietsNieuws

Dit wil je weten over de fietsverzekering

Advertorial

Nederland telt heel veel fietsen. In ons land staan zelfs meer fietsen dan mensen! Helaas heeft dit ook een keerzijde. Er worden namelijk ook heel veel fietsen gestolen. Ieder jaar worden er meer dan 700.000 fietsen meegenomen door dieven. 

Als jouw fiets ooit gestolen is, dan weet je hoe vervelend het kan zijn. Zeker als je een dure fiets hebt, is het daarom slim om je te beschermen tegen diefstal. Mocht je fiets dan ooit gestolen worden, dan heb je in ieder geval geen last van een financiële tegenvaller. Een fietsverzekering biedt bescherming tegen diefstal. In dit artikel beantwoorden we de meest gestelde vragen over deze verzekeringspolis.

Zit er een verschil tussen verzekeringen voor normale en elektrische fietsen?

Er rijden steeds meer elektrische fietsen op de Nederlandse fietspaden. Als jij ook de trotse bezitter van een e-bike bent, dan vraag je je misschien af of er een verschil zit tussen de verzekeringen voor normale en elektrische fietsen. Dat verschil is er wel, maar het is slechts klein. De premie voor een e-bike verzekering kan wat hoger liggen, vanwege de hogere aanschafwaarde. Ook valt de accu vaak onder de dekking van de fietsverzekering, maar de waarde van de accu wordt wel maandelijks afgeschreven met een bepaald bedrag.

Kan ik ook een racefiets verzekeren?

Als je een racefiets hebt, dan weet je dat die best duur kunnen zijn. Voor een goede racefiets betaal je vaak enkele duizenden euro’s. Dan wil je natuurlijk wel goed beschermd zijn voor diefstal en schade. Dat kan met een verzekering racefiets. Ook hier geldt weer dat de premie van deze verzekering iets hoger kan liggen dan voor een normale fiets, vanwege de hogere aanschafwaarde. Ook kan het zo zijn dat je fiets niet verzekerd is als je meedoet met een race, dus check goed de polisvoorwaarden.

Is mijn fiets in het buitenland ook verzekerd?

Als je je fiets wel eens meeneemt op vakantie, dan vraag je je misschien af of je verzekering dan nog wel geldt. Gelukkig is dat wel het geval. Een fietsverzekering biedt in bijna alle gevallen dekking over de hele wereld. Als je dus een fietsverzekering hebt afgesloten, dan is het meestal niet nodig om je reisverzekering uit te breiden met dekking voor fietsen.

Toch is het wel belangrijk om goed op te letten, want er zijn verzekeraars die bijvoorbeeld alleen dekking bieden in Europa. Ben je van plan om je fiets mee te nemen op vakantie, dan is het slim om even je polisvoorwaarden erbij te pakken. Mocht je hierin niet vinden wat je zoekt, dan kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van je verzekeraar.

Uit de krant