Afbeelding

Zonder zorgen rijden met een vrachtwagenverzekering

Advertorial

Heb je een nieuwe vrachtwagen aangeschaft? Dan is het tijd om de vrachtwagenverzekering Univé te regelen. Zonder verzekering mag je immers de weg niet op. Op termijn kan het jou flinke kosten besparen, zeker als je in een ongeluk terecht bent gekomen. Maar hoe kan je dan de beste verzekering afsluiten? En waar let je allemaal op tijdens het afsluiten ervan? Onderstaande informatie moet voorkomen dat je een verkeerde keuze maakt en jouw vrachtwagen niet meer zonder zorgen de weg op kan. 

Soorten dekkingen voor jouw vrachtwagen

Voor het afsluiten van een vrachtwagenverzekering dien je eerst te weten welke soorten verzekeringen er precies zijn. Iedere optie is namelijk anders en kan weer op een andere manier kosten besparen. De WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) is de basisverzekering en verplicht voor ieder voertuig op de weg. Deze dekt de schade die je veroorzaakt aan anderen. Je breidt deze uit door voor andere opties te kiezen, waarbij je in sommige gevallen zelfs de schade aan jouw eigen voertuig vergoed krijgt. Zelfs als het jouw eigen schuld is! Voor vrachtwagens zijn er tevens extra’s beschikbaar, waardoor eigendommen ook beschermd zijn en je niet voor een flinke kostenpost komt te staan. 

De dekking die het beste bij je past

Maar welke dekking past dan het beste bij jou? Dit hangt af van een groot aantal factoren. Denk aan de leeftijd van het voertuig, de waarde ervan, jouw rijgeschiedenis en het budget dat je maandelijks beschikbaar hebt. Voor een gloednieuw voertuig kan een allriskverzekering bijvoorbeeld beter passen, terwijl je bij een wat oudere variant al een minder grote dekking nodig hebt. Iedere vrachtwagenverzekering moet er uiteindelijk voor zorgen dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan op financieel gebied. Dit levert immers weer problemen op voor het bedrijf. 

Alles goed doornemen voor het afsluiten

Heb je een bestelautoverzekering Univé gevonden? Dan is het goed om te bekijken wat jou dit maandelijks gaat passen. Iedere dekking brengt weer andere kosten met zich mee. De extra’s brengen de kosten nog verder omhoog. Maak daarom een goede vergelijking en zorg dat je weet wat het beste bij je past. En let daarbij ook op de details. Sommige verzekeringen hebben namelijk verborgen kosten of sluiten een bepaalde dekking uit, die je wellicht wel nodig hebt voor jouw voertuig. Pas als alles duidelijk is, kan je de verzekering daadwerkelijk aanvragen en weer de weg op. 

Met veel gemoedsrust op weg

Het afsluiten van de bestelautoverzekering of een andere zakelijke verzekering voor jouw voertuigen is pas volledig als je alle gevraagde informatie hebt doorgegeven. Je wacht dan op goedkeuring van de verzekeringsmaatschappij. Online komt deze goedkeuring al binnen enkele minuten. De polisdocumenten komen op een later moment. Bewaar deze goed! Hierin staat namelijk alle informatie die je nodig hebt om een schadeclaim in te dienen. Vanaf dat moment rijd je wel met meer gemoedsrust over de wegen en kan je de werkzaamheden naar behoren uitvoeren voor jouw klanten. Jouw bedrijf kan weer goed draaien. 

Uit de krant

Logo
Afbeelding

Familie had daarvoor Sinterklaas gevierd

Hilversum rouwt om bij ongeval omgekomen zusjes: 'Eigenlijk zijn zij het ultieme voorbeeldgezin'

regio 4 dec., 17:04
Afbeelding

Sinterklaas en Het Ruime Sop bezoeken nieuwkomersschool De Globe

Mensen 4 dec., 16:28
Logo
Afbeelding

Wie zit er aan de knoppen?

Flinke D66-kritiek op 'collegiaal college'; 'Door fusie minstens een jaar in de uitvoer achterop geraakt'

Politiek 4 dec., 14:21
Afbeelding

'Hollandse Meesters' centraal bij jubileumconcert Toonkunst Bussum

Vereniging 4 dec., 10:43
Afbeelding

Eerste namen bekend

Suzan & Freek hoofdact bij tweede editie Stadsfestival Hilversum: 'Voor ons de perfecte headliner'

regio 4 dec., 09:23
Logo
Afbeelding

'Hartstikke blij en content'

Royale handreiking van Gooise Meren-college; Scouting Olav krijgt eenmalig subsidie van 60 mille

Vereniging 4 dec., 08:50
Afbeelding

Vandaag rond 12.00 uur NL-Alert testbericht

112 4 dec., 07:00
Afbeelding

Chaos na botsing tussen twee voertuigen op Franse Kampweg

112 3 dec., 18:26