Afbeelding

Welke verzekering heeft jouw Audi nodig?

Advertorial

Als je net een Audi hebt gekocht, is het belangrijk om ook even te checken welke autoverzekering hier het beste bij past. Ten eerste ben je namelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten in Nederland, maar ten tweede geeft het ook veel meer gemoedsrust wanneer je weet dat je goed verzekerd de weg op kunt gaan. Wij laten je in dit artikel zien hoe je in een paar stappen niet alleen tot een goede verzekering komt, maar ook een die voor een aantrekkelijke maandpremie beschikbaar is. 

De leeftijd van je wagen

Als je een Audi verzekering online afsluiten wilt, is het het beste om te kijken naar de leeftijd van je auto. Je hoeft niet zelf in de papieren te duiken om die leeftijd te achterhalen, je kunt bijvoorbeeld op de site van Univé een handige tool vinden. Het enige wat jij dan hoeft te doen, is het nummer van je kentekenplaat in te voeren en vervolgens laat de tool zien welke verzekering het beste bij jouw wagen past. Het uitgangspunt hierbij is dat een wagen van jonger dan zes jaar, doorgaans all-risk verzekerd wordt. Met deze verzekering worden alle vormen van schade uitgekeerd dus ook de schade die jij zelf hebt opgelopen wanneer je een ongeluk veroorzaakt hebt. Als je wagen nog nieuw is, heeft deze nog een hoge dagwaarde. Deze dagwaarde is bepalend voor wanneer je je wagen wilt laten repareren. Stijgen de kosten van de reparatie namelijk uit boven de dagwaarde van je auto, dan heeft een reparatie vaak niet veel zin. Het is dan voordeliger om een andere auto te kopen. 

Een verzekering voor je Audi occasion

Audi staat bekend om het feit dat deze wagens heel lang goed blijven. Vandaar dat het dus ook heel goed kan dat je een Audi occasion gekocht hebt die ouder is dan zes jaar. In dat geval hoef je vaak niet een uitgebreide autoverzekering te kiezen. Je kunt dan gewoon een basis autoverzekering afsluiten. Deze verzekering zorgt ervoor dat jij niet in de financiële problemen komt wanneer je bijvoorbeeld een aanrijding veroorzaakt hebt waarbij de tegenpartij veel schade heeft opgelopen. Voor een oudere wagen is het ook niet aan te raden om deze all-risk te laten verzekeren omdat de kans groot is dat je dan oververzekerd bent. Dat betekent dat je onnodige kosten betaalt en daar zit niemand op te wachten. 

Bekijk de aanvullende opties

Als je op zoek gaat naar een passende verzekering voor je Audi, kijk dan ook altijd even naar de aanvullende opties. Deze zijn niet verplicht, maar wel heel handig. Wat dacht je bijvoorbeeld van een verzekering die ook de accessoires van je wagen dekt? Je kunt kiezen om tot 3000 euro te verzekeren, maar heb je veel gadgets in je wagen, dan kun je dit bedrag ook verhogen tot 10.000 euro. Heb je echt iets moois en bijzonders van je Audi gemaakt, dan is deze verzekering een interessante optie. Check de mogelijkheden van je verzekeraar online en sluit vandaag nog een goede polis af.

Uit de krant

Logo
Afbeelding

Familie had daarvoor Sinterklaas gevierd

Hilversum rouwt om bij ongeval omgekomen zusjes: 'Eigenlijk zijn zij het ultieme voorbeeldgezin'

regio 4 dec., 17:04
Afbeelding

Sinterklaas en Het Ruime Sop bezoeken nieuwkomersschool De Globe

Mensen 4 dec., 16:28
Logo
Afbeelding

Wie zit er aan de knoppen?

Flinke D66-kritiek op 'collegiaal college'; 'Door fusie minstens een jaar in de uitvoer achterop geraakt'

Politiek 4 dec., 14:21
Afbeelding

'Hollandse Meesters' centraal bij jubileumconcert Toonkunst Bussum

Vereniging 4 dec., 10:43
Afbeelding

Eerste namen bekend

Suzan & Freek hoofdact bij tweede editie Stadsfestival Hilversum: 'Voor ons de perfecte headliner'

regio 4 dec., 09:23
Logo
Afbeelding

'Hartstikke blij en content'

Royale handreiking van Gooise Meren-college; Scouting Olav krijgt eenmalig subsidie van 60 mille

Vereniging 4 dec., 08:50
Afbeelding

Vandaag rond 12.00 uur NL-Alert testbericht

112 4 dec., 07:00
Afbeelding

Chaos na botsing tussen twee voertuigen op Franse Kampweg

112 3 dec., 18:26