Afbeelding
Foto: PR

Politie houdt verdachte drugsdealer (23) aan

112

BUSSUM - De politie heeft dinsdagmorgen in alle vroegte een 23-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht drugs te leveren aan een grote groep verslaafden binnen de regio Gooi en Vechtstreek. Het gaat waarschijnlijk om harddrugs. De inval vond plaats in een woning aan de Ruysstraat in Bussum-Zuid.

De man kon staande worden gehouden na uitgebreid onderzoek door de politie in samenwerking met het Openbaar Ministerie en de gemeente. Het onderzoek maakte deel uit van een integrale aanpak tegen drugshandel en ondermijning. Bij huiszoeking zijn drugs aangetroffen en onder andere de daarbij horende verpakkingsmaterialen. In een voertuig is een boksbeugel gevonden. Alles is in beslag genomen. 

Beschermen
Burgemeester Han ter Heegde: “De handel in drugs moet hard worden aangepakt. Je moet er niet aan denken dat vaak jonge mensen afhankelijk worden gemaakt van drugs en dat anderen daar geld aan verdienen. De onderwereld is een nare, criminele en gevaarlijke wereld, daar moeten we onze inwoners tegen beschermen. Niet voor niets dat we naast repressie inzetten op preventie door jongeren bewust te maken van de gevaren. Drugshandel- en gebruik maken levens kapot, niet alleen van het individu, maar van hele gezinnen of groepen daaromheen.”

Verdovende middelen en witwassen
Drugs en de handel in drugs zijn een groot probleem in Midden-Nederland. Denk aan liquidaties, geweld, bedreigingen én ondermijning. Om in drugs te kunnen handelen heeft een dealer (of zijn baas) voorzieningen in de bovenwereld nodig. Bijvoorbeeld om illegaal verkregen vermogen wit te wassen. Dit noemen we ondermijning. Drugshandel en ondermijning tegengaan kan de overheid niet alleen. Inwoners worden gevraagd om signalen door te geven aan de politie door te bellen met 0900-8844 of via politie.nl. Melden kan ook bij de gemeente (035-2700000 of veiligheid@gooisemeren.nl) of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Maakt u zich zorgen over uw kind? Praat erover met de jongeren-consulent van de gemeente, mail naar vangnet@gooisemeren.nl of bel 035-2070000.

(Tekst loopt door onder de foto)


Foto: Tom Loman

Straatsjablonen
De gemeente zet daarnaast straatsjablonen in om aan jongeren de boodschap af te geven dat drugs dealen niet loont. De straatsjablonen met de tekst ‘Drugsdealen is geen talent. Diploma op zak. Dat is pas een deal. Check insta: @straatwaarde(n)’ zijn onderdeel van de campagne Straatwaarde(n) en zijn ontwikkeld door het Regionaal Informatie en Expertisecentrum (RIEC). Deze tekst wordt op meerdere plekken in Bussum op straat gespoten, zoals in de omgeving waar de drugsdealer is opgepakt, de parkeerplaatsen bij De Zanderij, De Zandzee en Spant!, het plein bij de Lidl aan de Laarderweg, op het Veerplein, de Bloemhof (Vijverpark) en de skatebaan aan de Ceintuurbaan.

Meer informatie over de donkere wereld van de drugshandel en ondermijning is te vinden op stopondermijningsamen.nl 

Uit de krant

Afbeelding

Wargames in Het Nederlands Vestingmuseum. Speel je mee?

Kunst & cultuur 22 sep., 09:11
Logo
Afbeelding

Excuses aan agent verzachten straf niet

Dronken Bussumer (37) moet na dollemansrit vier maanden 'brommen'; rechtbank overruled OM

Politie & justitie 22 sep., 09:00
Logo
Afbeelding

Strafzaak lag acht jaar (!) op de plank

Taakstraf van 100 uur voor Bussumer (62); hij verhuurde pand als hennepkwekerij

Politie & justitie 21 sep., 16:12
Logo
Afbeelding

Ondernemersvereniging 'zeer teleurgesteld'

College trekt stekker uit Gooise Meren Marketing; Stichting laat op inhoud steken vallen

Politiek 21 sep., 13:00
Afbeelding

Beleef de Xperience Days op 7 en 8 oktober op het Media Park

EvenementenNieuws 21 sep., 11:30
Logo
Afbeelding

Transformers Autobot steekt kinderen hart onder de riem

Levensgrote Bumblebee spreekt Djenna moed in: 'Hij heeft mij laten inzien dat ik het gewoon kan'

Mensen 21 sep., 10:00
Afbeelding

Veel vacatures sinds corona

Groot tekort aan buschauffeurs, kappers en reisbureaumedewerkers in 't Gooi

Bedrijven 21 sep., 09:30
Afbeelding

Tindal-kamermuziekseizoen met veel jong talent en gerenommeerde musici

Kunst & cultuur 21 sep., 09:00