Afbeelding
Foto: Viore

Viore start praatgroep voor kinderen met zieke opa of oma

Zorg & Gezondheid

REGIO - Viore start op 15 mei (15.30 tot 17.00 uur) in samenwerking met Stichting MEE een groep speciaal voor kinderen van 7 tot 12 jaar die een (groot)ouder met kanker hebben. In deze groep kunnen zij op een creatieve manier uiting geven aan hun gevoelens en gedachten en in contact komen met leeftijdsgenootjes die in dezelfde situatie zitten. Deelname is gratis.

De diagnose van kanker bij een (groot)ouder is een ingrijpende gebeurtenis voor het hele gezin. Kinderen worden vaak geconfronteerd met een scala aan emoties en uitdagingen, variërend van verdriet en angst tot frustratie en gevoelens van eenzaamheid. Met de start van deze groep geeft Viore een aanzet om kinderen op een creatieve manier hun gevoelens en gedachten te laten uiten en in contact te komen met kinderen die in een vergelijkbare situatie zitten.

Gedurende een periode van zeven weken zullen kinderen wekelijks samenkomen bij Viore op de Oosterengweg 44 in Hilversum. Naast het verkennen en uiten van hun gevoelens en gedachten door middel van creatieve activiteiten, worden ze aangemoedigd om hun innerlijke kracht te ontdekken om te leren omgaan met de impact van kanker.

Insteek is dat kinderen zich vrij kunnen uiten door middel van creativiteit zonder zich zorgen te maken over het uitleggen van hun gevoelens aan anderen. Als zij willen kunnen zij hun verhalen vertellen. Maar dat hoeft niet. Na zes bijeenkomsten met verschillende thema’s zullen de kinderen hun kunstwerken presenteren tijdens een afsluitende expositie, waar familieleden welkom zijn. Meer informatie en aanmelden: www.viore.org. 

Viore is een gastvrij centrum voor iedereen die leeft met kanker. Bezoekers zijn iedere werkdag zonder afspraak en zonder verwijzing van harte welkom voor psychosociale ondersteuning om te leren omgaan met kanker en de gevolgen daarvan. Mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden kunnen bij ons binnenlopen voor informatie, lotgenotencontact, een luisterend oor en overige activiteiten. Bij Viore wordt uitgegaan van Positieve Gezondheid en wordt de focus gelegd op wat er wél is of kan. Viore is gevestigd in Hilversum en ontvangt bezoekers uit de regio ‘t Gooi en de Vechtstreek. Voor meer informatie: www.viore.org.

Uit de krant