Komt er volgende week eenzelfde foto met Jesse Klaver, Mark Rutte, Sybrand Buma en Alexander Pechtold?
Komt er volgende week eenzelfde foto met Jesse Klaver, Mark Rutte, Sybrand Buma en Alexander Pechtold? Foto: Bastiaan Miché

Gemeentebestuur Gooise Meren als voorbeeld voor Den Haag?

Politiek

GOOISE MEREN - VVD, CDA, D66 en GroenLinks praten volgende week verder over de vorming van een coalitie en later een kabinet. En daarmee volgen de vier partijen toch een beetje het voorbeeld van Gooise Meren: onze gemeente heeft eenzelfde coalitie. 

Een coalitie van VVD, CDA, D66 en GroenLinks was vooraf niet de meeste voor de hand liggende coalitie. Dat was het anderhalf jaar geleden ook voor Gooise Meren niet meteen. Maar het lukte toch. Daarmee wordt meteen bewezen dat een coalitie en een kabinet van VVD, CDA, D66 en GroenLinks best haalbaar kan worden, zo stelt de Bussumse VVD-fractievoorzitter Alexander Luijten. "Ik wil dan ook meegeven dat deze coalitie gewoon kan, kijk maar naar ons. We kunnen mooi als landelijk voorbeeld dienen", zo stelt Luijten. 

Of er ook echt een coalitie van VVD, CDA, D66 en GroenLinks gaat komen, wordt natuurlijk afwachten. Er moet nog veel gebeuren. Alexander Luijten verwacht dan ook dat er binnen de formatiegesprekken van volgende week nog wel een aantal harde noten te kraken zijn. "Maar er is financiële ruimte om elkaar iets te gunnen", zo weet de VVD'er. 

Uit de krant